Opstapje

nu.nl/algemeen | ‘Steeds meer wethouders stappen op’

Het aantal wethouders dat vrijwillig of gedwongen is opgestapt, is in een jaar verdubbeld. In 2007 vertrokken er 131 wethouders, van wie er niet minder dan 77 het veld ruimden na een politieke vertrouwensbreuk.

En dat al na het bericht dat raadsleden steeds vaker afhaken (hmm, twee maal “steeds meer” in één bericht – mijn oude hoofdredacteur zou me hebben gevierendeeld!). In Gouda doen we mee met die trend: 1 wethouder is gestopt (CU-er Piet van der Sluys, aangekondigd bij zijn aantreden), en 3 raadsleden zijn om diverse redenen gestopt: van Schelven (D66, benoemd als burgemeester), van Reeuwijk (VVD) en Gerrits (PvdA), de laatste twee vanwege de werkdruk in combinatie met baan en privéleven. Het is wel een teken dat het raadslidmaatschap onder druk staat, zeker met alle extra taken die op je af komen. Hoewel gek genoeg de meeste stoppende raadsleden in grotere fracties zitten.

Opvallendste zittenblijver van het afgelopen jaar was Paul Depla, die ondanks een gefilmde blowjob (beelden mysterieus verdwenen) mocht blijven zitten – de gulle geefster verdween wel uit de raad. Nu kan ik zeggen dat we ons in Gouda geen zorgen hoeven te maken. Er is geen – ik herhaal: geen – enkele reden om aan te nemen dat in de fietsenstalling van de gemeente sexueel onoirbare zaken zich hebben afgespeeld tussen geen enkel raadslid, noch wethouder, en dat wij daarover dus niet vertrouwelijk geïnformeerd zijn, laat staan dat er beelden van zijn. Hier hoeven we het dus niet over te hebben in 2008.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Opstapje

  1. Tom schreef:
    Gebruikt Firefox 2.0.0.11 op Windows XP

    “Ladies and Gentelemen, the left engine is NOT on fire!”

  2. CB te G schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

    Ook precies de reden dat ik blijf pleiten voor een raadslidmaatschap als volwaardige functie. Betaald dus.

Reacties zijn gesloten.