Gratis naar de film: Paradise Now met inleiding

Dit jaar bezocht een groep jongeren uit Gouda, Rotterdam en Den Haag de bezette Palestijnse gebieden. Op zaterdagmiddag 19 januari zullen zij over hun ervaringen vertellen in het Filmhuis. Aansluitend daarop is de in 2005 voor een Oscar-genomineerde film “Paradise Now” te zien. Deze film van de Nederlands-Palestijnse filmregisseur Hany Abu-Assad gaat over twee Palestijnse jongens die een zelfmoordaanslag voorbereiden.

Maan boven de wachttoren bij het feestDe groep bestond uit 20 jongeren met verschillende achtergronden. Vanuit buurtvereniging R&M werd de reis in juli georganiseerd. Hiervoor werd samengewerkt met United Civilians for Peace (UCP), een organisatie die zich inzet voor een vreedzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Vanuit Bethlehem werden verschillende plaatsen bezocht, om zo een beeld te krijgen van de invloed van de bezetting en de muur op het gewone leven, met name onderwijs en werkgelegenheid, in Palestina. Ook werden Israëlische organisaties bezocht die zich inzetten voor vrede.

Documentaire opnames op nativity squareTijdens het bezoek heeft de groep veel gezien en meegemaakt, en ook veel gedaan. Zo zijn er foto’s en documentaires gemaakt. Enkele foto’s zullen te zien zijn rondom de voorstelling, en de documentaires worden bij de inleiding vertoond.

Opnames documentaire met onze Palestijnse gidsOmdat de groep het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk mensen kunnen komen is de toegang gratis. Reserveren via het Filmhuis (0182-522200) is gewenst. De inleiding begint om 14.00, met aansluitend de film. Meer informatie over de groep en het project is te vinden op http://leveninpalestina.waarbenjij.nu/ .

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Palestina, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Gratis naar de film: Paradise Now met inleiding

  1. Pingback: Week 1 en 2 at Publiekelijk tijdverdrijf

Reacties zijn gesloten.