Wie is de Mol? (2)

Wie is de Mol aflevering 2Tsja, wie ís de mol? En wat voor mol hebben we? Hoe effectief is de mol? Het programma is sowieso een mooi staaltje mindfucken, en alles valt op meerdere manieren te interpreteren. Wil iemand zichzelf verdacht maken, of is het echt de mol?

Patrick blijft zich verdacht gedragen. Niet echt uitgebreid, maar echt veel doet hij niet om geld te verdienen. Een goede mol zal doen alsof die bijdraagt en zich inzet, maar ondertussen fouten maken die geld kosten. Als ik dat vergelijk met bijvoorbeeld Georgina, dan was zij juist erg verdacht bezig waardoor ze geld voor de pot verdiende…
Joris doet ook verdacht. Even de foto’s verwisselen en hoppa, heel veel geld niet in de pot. En terwijl hij toch zo zijn best deed. Maar het was ook opvallend, en dat zou de mol niet doen. De mol zou veel beter in het begin verwarring kunnen zaaien. Bijvoorbeeld door Edo als naam te kiezen, in de hoop dat er verwarring zou ontstaan tussen “cash cab” en “taxi”. Wat lukte, maar dan juist andersom. Of met een oranje shirt proberen te zorgen dat de boodschap niet overkomt.

Met de schietopdracht verdenk ik niet de huilende dames die zo’n moeite hadden met schieten. Als de mol wil je namelijk wel schieten – op een van de flessen die geld uit de pot zouden houden. De mol heeft schietles gehad, dus dat moet kunnen. Het zou ook niet opvallen, want zo goed werd er niet geschoten.

Op basis hiervan is Edo toch wel wat verdachter geworden, Joris en Patrick zijn het nog steeds. Ook Coen durf ik nog niet af te schrijven – hij schoot wel raak, maar het leverde weinig op, en met het inpakken was zijn tas natuurlijk net te zwaar.

Mijn mollen (ik ben het bijna helemaal eens met Tom):

  1. Joris
  2. Edo
  3. Patrick
  4. Coen

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Wie is de Mol? (2)

  1. Bounce schreef:
    Gebruikt Firefox 2.0.0.11 op Windows Vista

    Georgina, HOE duidelijk.

  2. Pingback: Wie-is-de-Mol?-Blog » Afl. 2: Wat zeggen de blogs?

Reacties zijn gesloten.