Best Belangrijk

Hoe maak je Europa nou leuk voor leerlingen? Een vraag waar menig aardrijkskundedocent mee worstelt. In een opwelling dacht ik de oplossing te hebben: we halen gewoon een Europarlementariër in huis. Dat dat zo makkelijk zou lukken had ik niet verwacht. Dus donderdagochtend krijgen al onze 100 2e-klassers de gelegenheid om Kathalijne Buitenweg aan te horen en te bevragen. Er is al aardig wat enthousiasme, het moeilijke onderwerp komt ineens een stuk dichterbij. En Europa is nou eenmaal een belangrijk onderwerp, wat je er ook van vindt.

Ik ben benieuwd wat het gaat opleveren. Er zijn roosters overhoop gegooid, het atrium vrijgemaakt, en morgen vroeg op om alles klaar te zetten. Een drukke week wordt zo nog iets drukker, maar mijn gevoel zegt dat het het waard zal zijn. Als Kathalijne’s enthousiasme overslaat op de leerlingen leren ze misschien wel meer in die 2 mini-uurtjes dan je met een paar weken les kan overbrengen. Aardrijkskunde gebeurt om ons heen (ook al heeft minister Plasterk dat niet door), en wat is dan leuker dan de echte wereld even in school te hebben?

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Onderwijs, Persoonlijk, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.