Ik ben genoemd

Altijd leuk, een egostrelend (danwel egodeukend) onderzoekje in de Stadsmonitor van de gemeente. Kunt u, burger, 3 raadsleden noemen? Bijna een kwart kon dat wel, of zei dat te kunnen en noemde vervolgens de burgemeester, oud-wethouders en oud-raadsleden. Haal je dat alles weg (wees gerust,slechts 1/3 ging in de fout), dan werden de raadsleden van Dijk, Schotanus en Engbers het meest genoemd. Mijn naam kwam op plek 19, met 11 keer genoemd. Niet slecht na 2 jaar, maar het stemt nog niet tot tevredenheid (hoewel… ik werd even vaak genoemd als de gehele SP-fractie en de gehele D66-fractie).

Opvallend zijn ook de andere uitkomsten. Meer dan de helft van de inwoners van Gouda is niet geïnteresseerd in de politiek. Daarmee is het lastig om de andere uitkomsten te interpreteren. Zo vindt 37% dat ze onvoldoende geïnformeerd worden, maar zijn dat de geïnteresseerden of de niet-geïnteresseerden? Hetzelfde geldt voor de 18% die nauwelijks verschillen ziet tussen de partijen, en de 36% die vindt dat de gemeenteraad onvoldoende geïnformeerd is over wat de burgers van Gouda willen.

Als je per partij kijkt naar de bekendheid blijken de PvdA en CDA goed te scoren (logisch voor de twee grootste partijen) en de lokale partijen.  Als het verkiezingen waren, konden PvdA, GBG en Gouda 50+ een coalitie vormen. Er ligt nog wel wat werk voor 2010 dus.

Bekendheid politieke partijen

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gemeenteraad, Gouda, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Ik ben genoemd

 1. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  He Michel,

  Ik ben wel geinteresseerd in de details. Kun je de resulataten van het onderzoek (met name de gegevens van je diagram) naar mij mailen?
  Bedankt.
  Oja, en wil je volgende keer niet meer deelnemen aan de coalitie, nu je een college van GBG 50+ en Pvda voorstelt?

Reacties zijn gesloten.