Testjestijd

Ah leuk, testjestijd op de Planeet! Iedereen kan weer even de GroenLinkse veren opzetten dankzij de Partijwijzer. En dan doe ik altijd wel even mee, zeker als het maar een paar minuten kost. En gelukkig, ik zit nog steeds in de goede hoek:

Resultaat

Je bent voor een grote invloed van de overheid op de economie. Anders worden de rijken rijker en de armen armer. Met graaiers aan de top en armoede bij de werknemers. Je vindt dat sommige (groepen) mensen steun van de overheid nodig hebben om iets van hun leven te kunnen maken, én dat de overheid gelijke kansen voor iedereen moet garanderen. Maatschappelijke veranderingen vind je daarnaast bijna altijd verbeteringen. Je hecht niet aan veel nationale tradities, en vindt dat ieder mens zo veel mogelijk individuele vrijheden moet hebben. Euthanasie, abortus, drugs, het zijn keuzes die iedereen voor zichzelf moet kunnen maken. Materiële welvaart houdt je verder niet zo bezig. Je hebt er geen problemen mee, een groot deel van je inkomsten op te geven voor immateriële zaken als een beter milieu en/of kunst. Je investeert graag tijd in mensen. Tot slot zie jij met al die verschillende religies maar één oplossing: religie mag geen enkele invloed hebben op de politiek. Je vindt dat geloof bij uitstek een privézaak is.

 

Op basis van deze overtuigingen is de kans groot dat je je thuis voelt bij:
GrL (Lees het beginselprogramma van GroenLinks)

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Testjestijd

  1. harrie kampf schreef:
    Gebruikt Firefox 2.0.0.12 op Windows XP

    Michel, Kreeg hetzelfde resultaat. Kennelijk is het beginselprogramma van 1992 een goede test voor de juiste partijkeuze. Moeten we zo houden bij het vernieuwen van dit programma in kader toekomst-project.

  2. Pingback: arnoudboer.nl ArnoudBoer Ik ben weer een partij wijzer

Reacties zijn gesloten.