Weekend Deze Nog (43)

Het was 1990.

Na de val van de muur werd met de vrijlating van Nelson Mandela een volgende slag geslagen voor vrijheid en democratie. Terugkijkend op die tijd is het niet gek dat aan het eind van het decennium mensen geloofden in een nieuwe economie, een nieuwe wereld. Het begon allemaal zo positief: einde communisme, einde apartheid, vredesbesprekingen in de 2 grote brandhaarden Palestina en Noord-Ierland, de economie die alleen maar leek te groeien. Het kon niet op. De komende 10 weken dus vooral positieve berichten in Weekend Deze Nog. Te beginnen met Mandela.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.