Veerstalblok welles-nietes

Volgens het AD Volgens RTV West
Kansen bedrijventerrein worden kleiner
GOUDA/GOUDERAK – De provincie lijkt de komst van het bedrijventerrein Veerstalblok toch echt te blokkeren.
Die voorlopige of voorzichtige conclusie kan worden getrokken na de vergadering van de Statencommissie Streekplan Zuid-Holland Oost. De Staten buigen zich deze maand over de streekplanherziening Krimpenerwaard.
Nieuw industriegebied Groene Hart nabij

GOUDA – Het omstreden bedrijventerrein Veerstalblok bij Gouda lijkt er toch te komen. Een meerderheid van Provinciale Staten wil zes hectare in het open landschap bij Gouda reserveren.
Het argument luidt dat dit deel van het Groene Hart nodig is voor bedrijven in de regio die de komende jaren ruimte nodig hebben. Het standpunt van CDA, Christenunie en VVD is opvallend, omdat het provinciebestuur eerder een streep haalde door het Veerstalblok.

Wat in elk geval belangrijk is, is dat de Raad een signaal heeft gegeven: geen milieucategorie 4. En wat de meesten betreft eigenlijk ook geen industrieterrein, maar afspraak is afspraak, dus daar doen de raad en college als geheel geen uitspraak over. Op 23 april praat PS verder. Ben benieuwd wat ze dan volgens welke media vinden.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, GroenLinks, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Veerstalblok welles-nietes

  1. Willem schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

    Ik zeg nietes.

Reacties zijn gesloten.