Gouda, hoofdstad des landsch?

nieuwe reclamecampagne?

Blog meer over Gouda, zo zegt de poll op dit moment. Welnu. Het wordt tijd voor een hoofdstadwissel. En niet, zoals David Rietveld (gesteund door Arnoud Boer) zegt: van Amsterdam naar Den Haag. Dat mag de PvdA dan wel opperen, maar zo makkelijk gaat dat niet. En niet alleen vanwege Jan de Laat’s pleidooi over de hoofdstedelijke allure.

De klassieke oplossing is om een geschikt punt te vinden wat tussen de kibbelende steden inligt. Een blik op de kaart leert dat de meest geschikte stad, u raadt het al, Gouda is. Mooi gelegen tussen Amsterdam en Den Haag, een stad met historie, met uitstraling, aan de rand van het Groene Hart, centraal en goed bereikbaar.

Laten we wel wezen: de hoofdstad is tegenwoordig toch meer ceremoniëel. De regering hoeft er niet te zitten, de koningin niet, het hoogste rechtsorgaan niet. Nergens voor nodig, we hebben tegenwoordig toch internet.

Steun dus mijn pleidooi voor Gouda als hoofdstad van Nederland, en zet uw krabbel in de reacties! En vergeet niet te stemmen in de poll van David.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Gouda, hoofdstad des landsch?

 1. Kimberley schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.14 op Mac OS

  Zeg me alsjeblieft dat “I gouda” niet de nieuwe slogan is.

  • Michel schreef:
   Gebruikt Epiphany 2.22 op GNU/Linux

   [quote comment=”34770″]Zeg me alsjeblieft dat “I gouda” niet de nieuwe slogan is.[/quote]

   Nee hoor, wees gerust, die heb ik ooit voor de grap verzonnen.

 2. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

  De officiele slogan wordt “Gouda de Gekste!”en komt in fonkelende neonletters van een meter hoog boven op het nieuwe huis van de stad.

  Geen gek idee… Gouda als hoofdstad.

Reacties zijn gesloten.