Bloot. Omdat het moet.

Even een ergernisblogje. Dramatische reportage bij EénVandaag. Iets met moslims, dus gegarandeerd voorpaginanieuws. En mooi meegenomen: een excuus om bloot op TV te laten zien. Kan niet mooier!

Eén of andere kunstenares had wat schilderijen hangen in een gemeentehuis (in Huizen – gemeentehuis, gemeente Huizen, snap je ‘m?). Daar zaten er twee tussen die bloot bevatten. In een openbare ruimte komt er natuurlijk van alles langs, en zit het baliepersoneel er de hele dag tegenaan te kijken. Dat mensen daar aanstoot aan nemen is niet verbazingwekkend.

Onze eigen nipplegateNa een paar klachten werd de kunstenares gebeld dat de werken op een andere plek kwamen te hangen. Het atelier was te klein. De kunstenares ging “doorvragen”, en wat bleek? Onder de klagers bevond zich een moslim! Dat er ook anderen hadden geklaagd was slechts een excuus, een schaamlap van de gemeente. Ons land gaat ten onder!

Zelf ben ik niet vies van een beetje naakt. Maar ik kan me best voorstellen dat een paar tieten, hoe mooi ook, uit een publieke hal worden verwijderd om iets discreter opgehangen te worden. Dat heeft niks met gezeik over de vrijheid van meningsuiting te maken, of met het mogelijk op de brandstapel gooien van de kunstenares, maar puur met een beetje fatsoen richting je burgers. Overheidsgebouwen moeten voor iedereen toegankelijk zijn.

En laten we niet vergeten dat we in Gouda nog af en toe een brief krijgen over “onfatsoenlijke” abri’s, die voor de gemiddelde Gouwenaar overigens niet onfatsoenlijk zijn. Dat soort klachten komt altijd uit dezelfde hoek, en daar zit geen mediterraan type bij. Is dat ook onthutsend? Moet je dan ook in eigen land integreren? Overigens gebeurt aan die abri’s niet zoveel, meestal zijn er zelfs geen tepels te zien.

Een dom mens, die kunstenares, die alleen wat aandacht krijgt omdat ze “moslims” roept. Hopelijk gaat ze emigreren. Ik weet nog wel een leuk progressief “land of the free”.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.