Efficiency

Wordt Nederland Europees Kampioen? Als je met 3-0 en 4-1 van de WK-finalisten wint zou je het haast gaan denken. Wat een wedstrijd tegen Frankrijk. Maar tussen de euforie door valt op dat Frankrijk veel kansen kreeg, net als Italie, en met geluk en van der Sar slechts 1 in ging.

Gaan we het daarmee halen? De efficiency van het Nederlands elftal is bijna eng. Hadden we vroeger honderden kansen nodig om er een paar in te schieten, was nu een halve kans genoeg voor de 1-0 en werden vrijwel alle andere kansen het doel in gejaagd. De verdediging liet regelmatig gaten vallen (wanneer wordt die Mathijssen nou het elftal uitgeknikkerd?), maar van der Sar redde een paar keer knap. De 4-1 geeft daardoor wel een vertekend beeld, maar gelukkig een keer andersom dan de laatste jaren gebruikelijk was.

Al met al zie ik het zonnig tegemoet. Het zit mee. Maar als we straks in de finale tegen Kroatie staan wordt het nog spannend… Gaat de schutterende verdediging de doorslag geven, of toch het scorend vermogen?

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Efficiency

  1. Pingback: Elk voordeel hep ze nadeel | Publiekelijk tijdverdrijf

  2. Andrei Vreeling schreef:
    Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    RT @michelk: nou niet allemaal verbaasd gaan doen. Nederland speelt alweer matig, net als op vorige EK. Hooguit kwartfinale. http://bit.ly/bw09BT

Reacties zijn gesloten.