Makkelijke Miep

Gelukkig komen moordzaken niet zo vaak voor in Gouda. Dat betekent wel dat als er dan zoiets gebeurt, het gelijk groot nieuws is. Zeker in deze komkommertijd. Elke betrokkene wordt gesproken. De moord moet een bijnaam krijgen. Zo was er een paar jaar geleden een “badkuipmoord”, en enkele weken geleden de bijlmoord in de Vogelenbuurt.

Bockenbergstraat, Korte Akkeren, met rechtsvoor Klompen Karel

Geheel in stijl komen er ook gelijk bijnamen bij kijken. Het resultaat was een kop van vandaag in het AD: “Waar is ‘makkelijke Miep’?”. Je fantasie slaat gelijk op hol. Makkelijke Miep, dat suggereert nogal wat. Het is ook echt een ouderwetse bijnaam. Geen moeilijk gedoe, maar een mooie drie-hoog-achter-bijnaam. Makkelijke Miep woonde waarschijnlijk in dezelfde straat als Bijdehante Ben, Korte Kees (een vent van 2 meter), Grijze Gerard, Jan de Jankerd, en ga zo maar door.

De Alwetende Anita overweegt om met haar verhaal naar de politie te stappen. Gelukkig heeft ze eerst de krant gebeld. Wie weet wat er nog meer in petto is voor ons om te lezen over deze zaak.

En volgend jaar zomer? De komkommermoord. Door Gerben de Groentenboer, en als slachtoffer Piet op de Pof.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Makkelijke Miep

  1. Arnoud Boer schreef:
    Gebruikt Firefox 3.0 op Windows XP

    Zolang Michel de Mepper maar niet betrokken is, of Klijmij de Killer.

    Wat een drama overigens.

Reacties zijn gesloten.