Wie is te vertrouwen?

Election Wars VIII: A New Hope

Election Wars VIII: A New Hope

Bij verkiezingen gaat het niet alleen om standpunten, maar ook over het vertrouwen in kandidaten. Zeker in de Amerikaanse verkiezingen, waarover ik op Lowlands van André “Kieskompas” Krouwel heb geleerd dat de kandidaten niet zozeer proberen kiezers te overtuigen, maar te mobiliseren. Daar is genoeg te winnen, met een opkomst van zo’n 50%. En het kan helpen om tegen de achterban van de tegenstander te zeggen “blijf maar thuis, uw kandidaat is onbetrouwbaar/dom/draaikonterig/etc”.

Naast een conservatieve meerderheid moet Obama ook opboksen tegen zijn onbekendheid en onervarenheid. Joe Biden als running mate is daarom geen onlogische keuze, en klopt ook met wat Krouwel ons meegaf: een blanke, oude man uit het noorden. Iemand met ervaring, en die dus op meer vertrouwen van de kiezer kan rekenen.

Het Kieskompas USA is ook weer aangepast, en je kan nu ook je vertrouwen in de kandidaten meten. Maar ja, met vergelijkend materiaal Bush, McCain en Clinton is dat weer appeltje eitje. Dan is niet alleen elke Lowlander, maar elke Nederlander al snel een linksradikalinksi

Bush is onbetrouwbaar zalmroze

Bush is onbetrouwbaar zalmroze

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Wie is te vertrouwen?

  1. Pingback: arnoudboer.nl ArnoudBoer Vertrouwen in Obama

Reacties zijn gesloten.