Heksenjacht

Femke Halsema leest De Volkskrant de les:

Ik vraag me zo langzamerhand af waarom ik mijn abonnement op De Volkskrant nog koester. Net als De Telegraaf publiceert de krant ongefundeerde beschuldigingen die mensen diep kwetsen en beschadigen. Het belangrijkste verschil lijkt dat de Telegraaf dit onverbloemd doet terwijl De Volkskrant er vervolgens in een hoofdredactioneel commentaar een rooms sausje overheen giet.

Dit na het tendentieuze en ongefundeerde artikel waarin een voormalige oplichter directeur van TCA zich nodeloos kwetsend over Duyvendak uitlaat. Want ook al is het hem nooit gelukt ook maar enig bewijs te vinden of een heterdaadje te scoren, toch moet Duyvendak wel het grote brein achter RaRa, de volledige krakersscene en waarschijnlijk ook de invasie van de Hertog van Alva zijn. Door al deze “onthullingen” was de ruimte voor een weerwoord op. Terwijl een dag eerder, zeer devoot, nog wordt gesteld dat een heksenjacht geen pas geeft.

Beetje hypocriet.

Update: Misschien dan maar naar het NRC? Of toch Trouw?

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers, GroenLinks, Onderwijs, Politiek met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Heksenjacht

 1. Arnoud Boer schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.1 op Windows XP

  Er is waarschijnlijk maar één persoon minder betrouwbaar dan een Amsterdamse taxi-chauffeur: de baas van de Amsterdamse taxi-chauffeur.

 2. johan schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Hoi Michel,
  Zie mijn reactie bij Paul Vermast
  (te lang om hier nogmaals te posten)

Reacties zijn gesloten.