Bejaarde van de dag: de lokoma

Een originele manier van criminaliteit oplossen: na de lokauto is er nu de lokoma:

De politie heeft in Gouda een lokoma ingezet en dat lijkt te werken. Volgens de politie is het aantal diefstallen enorm afgenomen sinds de invoering van de lokoma. Toch is de vermomde agente pas één keer gebruikt.

Met een keer een agente een grijze pruik en een met strijkijzer of aambeeld verzwaarde handtas laten rondlopen was genoeg om het flink opgelopen aantal diefstallen naar beneden te brengen.

Ergens hoop ik dat er ook filmopnames zijn. Het gezicht van de tasjesdief moet je gezien hebben, als oma ineens met een paar snelle moves de dief en handlangers uitschakelt. Hier horen we vast nog wel meer van. Maar voorlopig moeten we het hiermee doen.

En wie dacht dat dit bijzonder was (en een “lokoma” een handgemaakt blaasinstrument uit Oost-Afrika), die kan z’n lol nog op. Het houdt niet op bij de lokoma, de lokzak en lokhomo zijn ook al gesignaleerd! Zo’n lokzak kan trouwens handig zijn bij het aanpakken van zakkenrollers.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Bejaarde van de dag: de lokoma

 1. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Binnenkort ook te signaleren:

  De lokkraker, de lokactivist en de loknazi. 😀

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0 op GNU/Linux

  Ik zet de lokliberaal in. :p

 3. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows NT

  …om meer mensen naar je website te lokken?

Reacties zijn gesloten.