Vraag van de Dag: wat vindt u van 1997 en 2003?

AEX

AEX

Met alweer een slechte dag op de beurzen toch even de vraag: wat vinden we eigenlijk van 2003, en van 1997? Vanuit het idee “vroeger was alles beter” zou je haast denken dat dat ook voor die jaren moet gelden.

In de wetenschap dat de AEX nu op 312 punten staat bekeek ik eens de koershistorie van deze beursgraadmeter. En wat zie je dan? Nou ja, het had erger gekund. En beter. De beurs staat nu ongeveer even hoog als in 1997 en in 2003. Dat waren overigens zomers met aanmerkelijk zonniger weer dan dit jaar.

Toegegeven, toen waren de vooruitzichten positief, het ging vooruit. Maar de economische staat van toen was hetzelfde als nu. Dat zet de doemberichten van de afgelopen tijd weer wat in perspectief. We zijn nog steeds lekker rijk met z’n allen. Op naar de winter!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Vraag van de Dag: wat vindt u van 1997 en 2003?

  1. Paul Vermast schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

    Wat een heerlijke nuancering!

    Niets aan de hand dus 😉

Reacties zijn gesloten.