Stakingsvrije, pauzevrije dag

Vandaag werd er dus gestaakt. Een beetje dan, want de animo was niet groot. Overigens niet zo’n representatief artikel, omdat er vrijwel alleen directieleden aan het woord komen. Onze directie had zich al achter de VO-Raad geschaard, logisch dat die niet enthousiast worden van de actie.

Een aantal docenten van onze school is gelukkig wel gaan staken. Zoals gezegd had ik er de tijd niet voor. Sterker nog, vandaag was zo’n dag dat je om kwart over drie je eerste pauze hebt. Ja, dat was pas na mijn laatste uur. Tussendoor les gegeven, mee naar het museum geweest met een brugklas, zand- en kleipracticum gedaan met een klas, en voor een excursie zaken geregeld. Door het museum had ik geen pauze (ik moest daarna nog stencils kopiëren), en de andere pauzes gingen op aan vragen beantwoorden over werkstukken en toetsen, en met leerlingen praten. Allemaal zaken die er ook bij horen (en in het geval van gezellig kletsen de lekkere krenten in de pap zijn van je werk). Half 5 was ik zo ongeveer klaar.

Ik sta volledig achter de actie, ook al kon ik niet meedoen. En een dag als deze maakt weer duidelijk dat er wel iets moet gebeuren. Voor de kwaliteit van het onderwijs is het funest, want zodra je leuk wilt lesgeven, met gebruik van de middelen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben, ben je gewoon meer tijd kwijt.

Nu nog even die laatste boterham eten.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Stakingsvrije, pauzevrije dag

  1. Tom schreef:
    Gebruikt Firefox 3.0.3 op Windows XP

    Het argument: “Ik heb het te druk om te gaan staken” vind ik nog steeds te bizar voor woorden. Maar goed, iedereen mag natuurlijk zelf beslissen of hij/zij wel/niet staakt.

    Het viel me op dat er geen enkele part-timer van onze school ging staken. Het was een gezellig clubje (bijna) full-timers.

    Toch raar, vooral omdat er voor de part-timers meer op het spel lijkt te staan. Anyway, hopelijk snappen Sjoerd van de VO-Raad en de bonden bobos de hint en regelen ze een akkoordje waarbij de werkdrukverlaging alleen voor full-timers gaat gelden. De part-timers hebben het toch te druk om uit protest te gaan staken.

Reacties zijn gesloten.