“Europa is beter af met McCain”

Bart Jan Spruyt heeft over veel dingen ongelijk, maar met dit citaat legt hij de vinger op de zere plek:

Hoe ‘behoudend’ hij op sommige onderwerpen is, is in Nederland nauwelijks bekend. Zo is Obama tegen (of zei hij tijdens zijn campagne in ieder geval dat te zijn) het homohuwelijk, is hij voor de doodstraf en het recht op wapenbezit en voor meer militairen (ook Europese soldaten) in Afghanistan.

Dat Europa beter af is met McCain wordt niet duidelijk gemaakt, behalve dat Obama vooral erg fout is. Nu is Obama ook niet mijn kandidaat, maar van de twee wel het minst slechte alternatief.

Morgen toch maar opblijven. Dankzij de cheat sheet van David Rietveld weet ik in elk geval dat voor 2.30 wel duidelijk zal worden wie er wint. Dan komen de swing states met de uitslagen, vrijwel allemaal aan onze kant van de VS: Ohio, Floria, Pensylvania, North Carolina, etc. Ik wil niet het risico lopen een historisch moment te missen. Dat het historisch zal worden lijkt al bijna zeker: de electoral map van RealClearPolitics geeft Obama nu al 278 kiesmannen, genoeg om te winnen, aan solid en leaning staten. De toss ups maken dan niet meer uit.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.