Quote van de Dag: die ambtenaren ook altijd!

,,Als een ambtenaar iets bedenkt, dan schiet het altijd tekort.’’

Anita Engbers (PvdA) in het AD Groene Hart maakt vrienden. Natuurlijk ben ik het eens met haar boodschap (betrek burgers en andere partijen bij plannen), maar dit doet de inzet van de ambtenaren wel erg tekort.

Bovendien is het nog altijd zo dat de wethouders verantwoordelijk zijn. Zij zijn degenen die moeten sturen op goede communicatie met de burgers. Je ziet dat langzaam beter worden, en vaker onderdeel worden van de plannenmakerij. Dat werkt soms goed, soms ook minder, zoals bij de Jan Verswollezone.

En als het dan zo echt erg is, benoem dat dan en ga die discussie in de Raad aan.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Response to Quote van de Dag: die ambtenaren ook altijd!

  1. Theo schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

    Laten we het houden op een goede poging om meer democratie te bewerkstelligen. Volgens mij zijn we echter met de nieuwe werkwijze van de raad al goed op weg om beter naar de burgers te luisteren. Hier krijgen bij de “grote” onderwerpen zowel de politici als de ambtenaren alle gelegenheid om de wensen van de burgers aan te horen. We moeten niet teveel gaan organiseren en ook niet de ambtenaren als een aparte groep beschouwen. Dat werkt niet.

Reacties zijn gesloten.