De Leukste: Theo Krins (CU)

Trots op Theo?

Trots op Theo!

Voor het tweede jaar op rij is het Leukste Raadslid van Gouda gekozen op het weblog Publiekelijk Tijdverdrijf. Dit jaar was Theo Krins de overtuigende winnaar met bijna eenderde van de stemmen. De tweede plaats ging, op zijn eigen weblog nota bene, naar Michel Klijmij-van der Laan (GL) met 20%. De top drie wordt afgesloten door Laura Werger van de VVD met 15%. De overige raadsleden zaten hier ver achter.

Theo Krins zit sinds 2007 in de gemeenteraad namens de ChristenUnie, als opvolger van de huidige wethouder Harro Janssen. Hij was het tweede raadslid dat via een regelmatig weblog zijn achterban op de hoogte houdt van zijn belevenissen in en om de Raad.

De prijs voor Leukste Raadslid is vorig jaar door gemeenteraadslid Michel Klijmij-van der Laan ingesteld. Hij ergerde zich aan het gebrek aan aandacht voor de lokale politiek. Slechts weinig inwoners van Gouda kennen hun vertegenwoordigers. Door meer media-aandacht voor de lokale politiek, en door als politicus via internet verantwoording af te leggen, kan de politiek dichterbij de burger komen. Klijmij hoopt dat de lokale media de handschoen oppakken en zo de politiek scherp houden.

Vorig jaar wonnen Fred de Wit (SGP) en Dirk Barth (CDA) de prijs. Dit jaar is de uitreiking tijdens de borrel na de raadsvergadering op 17 december.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, GroenLinks, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.