Gouda kan inderdaad groener

Afgelopen zomer schreef onze fractie een actieplan over groen en milieu in Gouda onder de titel “Gouda kan groener“. Dat dat klopte bewijst het persbericht van de gemeente van vandaag: Gouda is gestegen op de Duurzaamheidsmeter.

Natuurlijk zijn we daar hartstikke blij mee. Op alle fronten scoort Gouda beter dan vorige keer. Zo zie je ook hoe je als kleine fractie een verschil kan maken. Zo wordt één van onze actiepunten uit het plan van deze zomer uitgevoerd: er komt een onderzoek naar groene daken. In Rotterdam hebben ze daar al ervaring mee.

Een compliment dus naar wethouder Marco Kastelein (CDA) voor zijn inzet voor een milieuvriendelijker en groener Gouda. Hopelijk zal hij ook de overige actiepunten uit ons plan meenemen bij het uitwerken van de verdere milieuplannen!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, GroenLinks, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.