Blonde mensen zijn inderdaad niet dom

Je hebt wel eens zo’n discussie over blonde mensen als die weer eens een domme opmerking maken. Maar als geograaf gaat het dan toch knagen – zou er een verband te vinden zijn?

Even speuren leverde twee kaarten op: die van percentage blonde mensen (met als quote: “hoe krijg je een blondine uit een boom?” “Zwaaien”), en een wat beperkte kaart over IQ in Europa. En wat blijkt, als je die naast elkaar zet? Geen enkele overlap. IQ hangt waarschijnlijk meer samen met diëet, je bent zo slim als je eet zeg maar. Migratie speelt een verstorende invloed: de slimste mensen trekken over het algemeen als eerste weg van armere naar rijkere gebieden, zo citeert de Daily Mail.

Laat dit een steun zijn voor blondines!

Gebaseerd op de Daily Mail

IQ in Europa, gebaseerd op de Daily Mail

Blond Haar in Europa, via Strangemaps

Blond Haar in Europa, via Strangemaps

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Geografie met de tags , , , . Bookmark de permalink.