Grote GroenLinks LiefdeDag

Met al het gerochel, gesnotter, koppijn en koorts besloot ik om vandaag maar niet te besteden aan het ontdekken van koude kernfusie. Daardoor blijft er mooi tijd over om een rondje langs de collega-gloggers te maken in het kader van de Grote GroenLinks Liefdedag, een initiatief van Arnoud Boer.

Diezelfde Arnoud is trouwens bezig met het ontketenen van een mannen-emancipatiegolf in GroenLinks, zo lijkt het. Dit hebben we te danken aan Evelien  die “een beetje onderdrukking” van mannen niet erg vindt, en laat zien dat het in de VS wel beter gesteld is met de kansen van vrouwen dan in Nederland maar nog lang niet zoals het zou moeten zijn.

Altijd leuk om te lezen zijn de verhalen van Mieke, die op dit moment in Ghana als vrijwilliger voor een mensenrechtenorganisatie aan het werk is. Herkenbaar ook hoe het er in Afrika aan toe gaat. Sommige dingen zijn extra herkenbaar omdat we als gemeente Gouda ook een band hebben met Elmina.

Meer cultuurverschillen worden zichtbaar op het blog van René, die een carnavaleske raadsvergadering beschrijft. Aan deze kant van de rivieren een onbegrijpelijk fenomeen, maar het klinkt wel leuk. Even grappig is het gecensureerde stukje uit Marije’s speech bij de opening van het nieuwe stadsdeelkantoor: een grap over seks mocht niet.

Hans plaatste weer een prachtige foto; hij zelf vroeg zich wel eens af of de Planeet-bewoners er wel op zitten te wachten, maar ik vind het altijd weer een leuke afwisseling tussen de politieke en andere beschouwingen door.

Voor beschouwingen over nieuwe weptweepuntnul-snufjes en hoe die in het onderwijs zouden kunnen werken moet je bij Wilfred zijn. Zijn belangrijkste regel voor twitter: let niet op de regels. Stop het in je pijp en rook het. Ook Simon begrijp ik niet altijd, maar zijn filosofische beschouwingen zijn interessant om te lezen.

Meer in de buurt houdt Harmen zich bezich met het Groene Hart, en wat verder weg vertelt Niels over een overval in het Europarlement.

Ik ben weer bijgelezen, fijne GroenLinks Liefdedag verder!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Grote GroenLinks LiefdeDag

  1. Pingback: Paul Vermast | GroenLinks » Blog Archive » Linke Liefde

Reacties zijn gesloten.