Wie is de Mol? (9)

Op het laatste moment ga ik toch twijfelen. Wie is de Mol? Is het Jon of Anniek?

Zeker de laatste paar afleveringen is Anniek verreweg het meest verdacht en probeert ze zoveel mogelijk geld uit de pot te halen. Maar als je kijkt naar de verdenkingen lijkt Jon hoog te scoren. Er zijn ook veel hints naar Jon, maar daadwerkelijk mollen hebben we hem niet zien doen.Viviënne ging voor Jon als mol in de voice-over, maar twijfelde openlijk over Anniek.

In deze aflevering zijn Jon en Anniek ongeveer even verdacht. Jon omdat hij de auto’s niet goed aanstuurt (maar hij heeft daar wel een goed excuus voor), Anniek omdat zij volstrekt stuurloos aan het rondrijden is. In de opdracht waarbij de kaarsjes moeten worden uitgeblazen gaat het goed, en zegt Jon als eerste het antwoord ‘850’, maar niemand doet een poging verwarring te scheppen. De wandeling met de ballonnen heeft geen enkele waarde bij het molspotten: het verdiende geld door de mol komt niet in de pot. Dan kan het geld dat Anniek verdiende een afleidingsmanoeuvre zijn, of ze wil nog meer geld in de pot.

Ik blijf dus nog even stug op Anniek als mol zitten. Als Jon de mol blijkt te zijn ben ik wel heel benieuwd wat hij dan als molacties heeft gedaan. Veel geld heeft hij niet uit de pot weten te houden, 20.000 euro is de hoogste stand sinds tijden.

Donderdag zijn we eindelijk verlost van de onzekerheid.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , . Bookmark de permalink.