Wie is de Mol (10)

Jon de Mol. Het klonk te mooi om waar te zijn. Maar na het zien van de slotaflevering van Wie is de Mol moet ik toch toegeven: hij heeft het slim gespeeld. Erg indirect, waardoor bijvoorbeeld Anniek eigenlijk meer schade aan de pot heeft toegericht dan hijzelf, maar vooral in het begin van de serie heeft Jon het goed gespeeld. Daardoor was hij ook niet zo zichtbaar als mol.

Met Anniek zat ik er dus helemaal naast, en collega Kooij had gelijk. Eigenlijk ging ik voor Anniek omdat zij in de laatste uitzendingen de enige was die consequent en duidelijk geld uit de pot hield. In de slotaflevering zagen we dan ook geen molacties van Jon in de taxiopdracht, of de Wadi, en zagen we hoe hij niet kon mollen bij het diner. Dat zijn wat mij betreft ook missers: daar waar Jon molde deed hij het goed, maar hij deed het niet bij elke opdracht.

Dat de mol ook echt is gekozen in de eerste uitzending is een verrassende en gewaagde keuze van de makers. Maar het was weer een leuke serie, en ook volgend jaar ga ik er weer vol enthousiasme naast zitten!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Wie is de Mol (10)

  1. Michel Klijmij schreef:
    Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    New blog post: Wie is de Mol (10) http://tinyurl.com/afekym

Reacties zijn gesloten.