Echte diversiteit: eindelijk aandacht voor GroenLinksmannen

HemNet

GroenLinksmannen richten eigen werkgroep op

Mannen binnen GroenLinks hebben vanaf nu hun eigen werkgroep. Een zestal mannelijke GroenLinksers, verspreid uit het land, heeft daartoe het initiatief genomen. De werkgroep draagt de naam ‘HemNet’, een speelse verwijzing naar het binnen GroenLinks reeds bestaande vrouwennetwerk FemNet.

De mannen willen zich in deze werkgroep richten op de positie van de man binnen GroenLinks, onder meer door het aanzwengelen van de discussie over mannen en emancipatie. Daarnaast wil ze de actieve deelname van mannen binnen GroenLinks bewaken, ook met het oog op de vaststelling van de kandidatenlijsten de komende jaren. De laatste jaren is gebleken dat de positie van de man met name daar onder druk staat.

“Binnen GroenLinks heeft elke groep zijn eigen netwerk, behalve de mannen. Het werd hoog tijd dat daar verandering in kwam”, aldus de initiatiefnemers. “We voelen ons niet achtergesteld, maar willen gewoon een eerlijke kans en aandacht voor onze positie”. Aanmelden voor HemNet kan op hemnet.groenlinks@gmail.com en natuurlijk via de HemNet Hyve.

De initiatiefnemers van HemNet zijn:
David Rietveld – gemeenteraadslid GroenLinks Den Haag
Arnoud Boer – wnd. gemeenteraadslid GroenLinks Den Haag
Ren̩ Kerkwijk Рoud-fractievoorzitter GroenLinks Eindhoven
Michel Klijmij – gemeenteraadslid GroenLinks Gouda
Harmen Binnema – fractievoorzitter GroenLinks Noord-Holland
Paul Vermast – Burgerraadslid GroenLinks Dronten

Tsja, het zat er natuurlijk aan te komen. Zojuist zijn de persberichten verstuurd, na laatste overleg op dinsdag. Eindelijk aandacht voor de positie van de man binnen GroenLinks! Zeker het zoeken naar geschikte kandidaten voor de lijsten wordt een opgave, nu de de laatste keren (behalve de Eerste Kamer) elke keer een vrouw hebben gekozen, waarbij Femke Halsema zelfs “extra blij” was dat de Europese lijst door een vrouw getrokken werd. Alsof een man op 1 toch een beetje een domper is…

Wel grappig trouwens dat de eerste reacties direct uitgaan van een grap. Dat geeft al aan hoe bizar de situatie is: doe je binnen GroenLinks wat voor vrouwen, allochtonen, homo’s en andere groeperingen, dan ben je normaal. Aan de ene kant mooi, want GroenLinks is de enige partij waar zoveel verschillende groepen zich thuis voelen en zich binnen de partij kunnen ontwikkelen. Maar als je dan even op de rem trapt, even zegt “de man bestaat ook nog”, dan zal het wel een grap zijn. Des de harder is HemNet nodig!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Persoonlijk met de tags . Bookmark de permalink.

7 reacties op Echte diversiteit: eindelijk aandacht voor GroenLinksmannen

 1. Eef Meijerink schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  http://snipr.com/ezo51 #groenlinks is op zoek naar nieuw glazen plafond

 2. Eef Meijerink schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  http://snipr.com/ezo51 #groenlinks is op zoek naar nieuw glazen plafond

 3. Hilde Niezen schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.8 op Windows XP

  En dat allemaal op 1april…

 4. Diederik schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.7 op Windows XP

  Een hoera voor de moedige initiatiefnemers ;)!

 5. Jaap vd Heijden schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Sluit Hemnet zich ook aan bij de diversiteitswerkgroepen om vervolgens gezamelijk amendementen in te dienen op congressen? 🙂

Reacties zijn gesloten.