Genoemd als Jong Raadslid 2009

Afgelopen woensdag viel het mailtje ineens in mijn inbox: ik ben genomineerd voor de titel Jong Raadslid 2009! Natuurlijk mede dankzij mijn schaamteloze gehengel. Leuk om te zien dat ook gloggega Toine is genomineerd (voor de tweede keer op rij). Grote concurrentie dus.

Tien genomineerden voor titel ‘Jong Raadslid van het Jaar’

Tien jonge raadsleden dingen mee naar de titel ‘Jong Raadslid van het Jaar’. Tussen alle aanmeldingen vielen zij in positieve zin op. De genomineerde raadsleden zijn niet ouder dan 35 jaar en zijn in hun ambt zichtbaar, benaderbaar, origineel en succesvol.

De genomineerden zijn:

– Mark den Boer, raadslid in Graafstroom;
– Dennis Bouwman, raadslid in Enschede;
– Marije Eleveld, raadslid in Ede;
– Karsten Klein, raadslid in Den Haag;
– Michel Klijmij, raadslid in Gouda;
– Bob Koppes, raadslid in Stein;
– Bernd Roks, raadslid in Etten-Leur;
– Toine van de Ven, raadslid in Vught;
– Jos Vink, raadslid in Lingewaal; en
– Peter Zwiers, raadslid in Borger-Odoorn.

Een deskundige, onafhankelijke jury bepaalt welke drie kandidaten doorgaan naar de finale. De winnaar wordt op 10 juni a.s. bekend gemaakt tijdens het VNG-jaarcongres in Almere door de juryvoorzitter, de heer Aat de Jonge, burgemeester van de gemeente Dronten.

De overige juryleden zijn Peter Otten, raadslid gemeente Zeist en voorzitter Raadslid.NU, Jolanda Waaijer, griffier gemeente Hardenberg en bestuurslid Vereniging van Griffiers, Saskia Boelema, raadslid gemeente Breda en finalist Verkiezing Jong Raadslid 2008, en Roelie Lenten, projectleider Actieprogramma Lokaal Bestuur (VNG en ministerie BZK).

Organisatie
De verkiezing ‘Jong Raadslid van het Jaar’ wordt voor de vierde keer georganiseerd. Initiatiefnemers zijn de VNG, het Actieprogramma Lokaal Bestuur, Congres en Studiecentrum VNG, Raadslid.NU, RaadsledenNieuws en Sdu Uitgevers. Met de verkiezing wil de organisatie aandacht geven aan jong raadstalent en laten zien dat lokale politiek ook voor jonge mensen interessant en belangrijk is.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gemeenteraad, Gouda, GroenLinks, Politiek. Bookmark de permalink.

5 reacties op Genoemd als Jong Raadslid 2009

 1. Toine van de Ven schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.8 op Windows XP

  Michel, natuurlijk van harte gefeliciteerd met deze nominatie. 🙂

 2. wim hillenaar schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

  Hartstikke leuk, Michel! Ik zal een goed woordje voor je doen als ik binnenkort bij de burgemeester van Dronten ben. Uitstekende kandidaat zou ik zeggen: goeie stad, goeie vent, alleen jammer van die partij…. 🙂
  Wim Hillenaar

 3. Marije Eleveld schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows 2000

  Hallo Michel,

  We kunnen elkaar de hand schudden. Ook ik ben genomineerd! Ik ga de strijd graag met je aan!

  Groeten,
  Marije Eleveld
  Raadslid PvdA Ede

 4. Theo schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

  Hoi Blogmaatje, van harte gefeliciteerd met je nominatie! Nu nog even flink je best doen en goud gaan binnenhalen! Als je daarbij ook nog lid wordt van de goede partij… dan kan je (politieke) loopbaan helemaal niet meer stuk. Suggestie heb ik wel voor je…

 5. Ingrid schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.8 op Ubuntu

  Ik ben trots op je hoor!!

Reacties zijn gesloten.