Kleurenblind?

Onderstaand fragment komt waarschijnlijk wel bekend voor:

Dezelfde werkprestaties van Peter en Najib werden uiteindelijk verschillend beoordeeld. Als ze fouten maakten in hun werk, dan werd Najib vaker dom en ongeschikt gevonden dan Peter. Bovendien werden Najibs fouten hem persoonlijk aangerekend, terwijl wanneer Peter fouten maakte dat eerder aan de situatie toegeschreven werd. Wanneer Najib en Peter goed werk afleverden was het precies andersom.

Op het weblog van Martijn de Koning is dit citaat uit een persbericht te lezen, over een onderzoek in profit- en non-profit-organisaties, waarbij bovenstaand beeld naar voren kwam. Maar nu komt de clou: in een organisatie die gelijkheid nastreeft komt dit vaker voor.

Wat moet je nu doen om discriminatie te voorkomen? Alle politieke correctheid overboord gooien? Dan komt het nog steeds voor, alleen minder. Hoe kleurenblind moeten we worden om zowel Peter als Najib dezelfde kansen te geven?

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Kleurenblind?

  1. CB te G schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

    In ieder geval die vermaledijde Ideologie van gelijkheid eindelijk eens de oh zo politiek correcte nek omdraaien. Zelfs als het dan nog voorkomt, komt het in ieder geval minder voor.

    Ik zal in geen geval kleurenblind worden. Daarvoor is de wereld te mooi. Als ik zelfs de diversiteit van mensen moet gaan niveleren, dan is er geen hol meer aan.

Reacties zijn gesloten.