Zomerblog: Gouda op internet

Wie in de zomer achter z’n computer kruipt is gek. Hooguit is het een excuus dat met laptops en draadloos internet ook de achtertuin niet meer veilig is voor de echte geek. En met weinig andere zaken om over te bloggen maar een stukje over de websites die met Gouda te maken hebben, waar ik bijna-dagelijks langssurf.

Voor het nieuws is het AD natuurlijk onovertroffen. De belangrijkste lokale zaken staan op AD.nl. Ook leuk: de reaguurders. Ik hoef niet eens te reageren of ik word er, met rooibosthee en al, bijgesleept.

Discussie over het nieuws kan je beter op Forum Gouda voeren. Opgezet door Jeroen (Sociaal Geograaf i.o. ̩n Coornhert alumnus Рbeter kan haast niet) met prijzengeld van de gemeente, en nu gegroeid tot een bastion van ruimtelijke en historische kennis over Gouda, en serieuze discussie over de actualiteit.

Van een heel ander kaliber: Half Gouda. Een kunstproject met dagelijks een foto en poëzie. Telkens weer verrassend. Als het om verrassende kunst gaat is Boven de 7e Verdieping ook een aanrader. Veel Gouwenaren zullen de blauwe “plassen” van Hier Was Water gezien hebben. En als je dan nog wat mist kijk je bij cultuurliefhebber Chris, al was het maar om te zien hoe je Twitter voor Poezie kan gebruiken.

Voor positieve zaken in Gouda ga je naar de Ideeënbrouwerij. Gouda kan altijd nog leuker, en de Gouwenaren achter de Ideeënbrouwerij werken daar hard aan. Bekend van de Goudkistjes, de Telegraag en de Complimentenlijn. Dat zijn wel de mensen die de stad uiteindelijk leuk maken, samen met die andere duizenden vrijwilligers.

Een beetje op z’n retour, maar ik kijk er toch nog wel eens: Stukje Gouda. Het was een kritisch soort-van-weblog over Gouda, maar tegenwoordig meer de Statler and Waldorf van de Goudse internetscene. De scherpte is er vanaf, de reacties lopen terug, en daarmee is een bolwerk van kritiese Gouwenaren helaas verloren te gaan. Eenzelfde teloorgang beleeft Gouda-Online, met een forum dat vroeger nog actief was, maar waarvan de leden zich nu blijkbaar zonder blad voor de mond verder uitleven op AD.nl en nu een zieltogend bestaand lijdt.

Natuurlijk heb je verder nog de websites van wijkteams, organisaties en instellingen, maar dit waren de algemene sites. Aanbevelingen welkom in de reacties!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Persoonlijk, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Zomerblog: Gouda op internet

  1. Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    Michel Klijmij-van der Laan: Zomerblog: Gouda op internet: Wie in de zomer achter z’n computer kruipt is gek.. http://twurl.nl/z0664r #gl

  2. Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    Michel Klijmij-van der Laan: Zomerblog: Gouda op internet: Wie in de zomer achter z’n computer kruipt is gek.. http://twurl.nl/z0664r #gl

Reacties zijn gesloten.