Prognose week 45

Zo, nu het prognosemodel wel lijkt te werken ga ik over op een tweewekelijks schema, om in één keer de Politieke Barometer en Peil.nl mee te nemen. Dat levert hopelijk meer spannende verschuivingen zoals deze op. D66 zit wat in de min (“te links” volgens De Hondt). De VVD had ik vorige keer nog een flinke sloot Wilders-stemmers gegeven, maar na hun bizarre optreden rondom het Bolwerk twijfel ik eraan of ze in staat zullen zijn die kiezers aan zich te binden. GBG en 50+ profiteren hierdoor. GroenLinks, CU SGP en SP zijn zeer stabiel.

Prognose 8/11/2009

Prognose 8/11/2009

Het lichte verlies van D66 betekent dat de PvdA weer de grootste partij van Gouda is, gevolgd door D66 en het CDA. Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar, dus eigenlijk is het too close to call. Over 2 weken weten we meer, want dan zijn de verkiezingen in de Zuidplas geweest, en dat kan een indicatie geven over de opkomstbereidheid van Wilders-stemmers en de aantrekkingskracht van TOG.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, GroenLinks, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

3 reacties op Prognose week 45

 1. PvdA Next schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  B: Prognose week 45 | Publiekelijk tijdverdrijf: Het lichte verlies van D66 betekent dat de PvdA weer d.. http://bit.ly/fXPM4
  #pvda

 2. Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  Michel Klijmij-van der Laan: Prognose week 45: Zo, nu het prognosemodel wel lijkt te werken ga ik over op een t.. http://twurl.nl/cwjtz3

 3. David Rietveld schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  Prognose week 45: Zo, nu het prognosemodel wel lijkt te werken ga ik over op een tweewekelijks schema, om in éé.. http://bit.ly/fXPM4

Reacties zijn gesloten.