Goudse Canon

Vandaag werd de Goudse Canon onthuld, onze lokale variant van de geschiedeniscanon. Nou ben ik niet zo’n fan van canons, maar deze ziet er wel erg leuk uit. In 40 vensters wordt de Goudse geschiedenis doorlopen. Bijvoorbeeld over actiegroepen zoals de Kritiese Stroopwafel en de sfeer in de politiek in de jaren ’70:

Een aantal boze inwoners – verenigd onder de naam Groep Verontruste Gouwenaars – schrijft in april 1979 een brief aan minister van Binnenlandse Zaken Hans Wiegel. Zij verzoeken in dit schrijven het Goudse gemeentebestuur zo spoedig mogelijk onder toezicht van een regeringscommissaris te plaatsen. Naar hun mening is de gemeente zo goed als onbestuurbaar geworden. Bovendien is het contact tussen bestuur en burgers ernstig verstoord.

En zo ze je toch dat er weinig verandert in 30 jaar:

Heeft u ondertussen een functioneringsgesprek met de incapabele burgemeester van Gouda gehad en bent u bereid om deze slechte burgemeester de laan uit te sturen? Zo neen, waarom niet?

Maar ja, dat komt van de man die op een hele andere wijze een canon wil inzetten in Gouda…

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Goudse Canon

  1. Planeet GroenLinks schreef:
    Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    Michel Klijmij-van der Laan: Goudse Canon: Vandaag werd de Goudse Canon onthuld, onze lokale variant van de gesch… http://twurl.nl/b40w3x

Reacties zijn gesloten.