Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet

Gouda koopt tuig af. Een kop die het altijd goed doet. En aldus deed de Televaag, die immers niet zal rusten voordat Gouda voor eens en altijd kapot gemaakt is. En dan is alles geoorloofd, inclusief het suggestief verbinden van allerlei incidenten en gebeurtenissen.

Afgelopen kerstvakantie waren criminele jongeren actief om met behulp van sneeuw overvallen te plegen. Een aantal hiervan is inmiddels gelukkig opgepakt, dankzij uitgebreide politie-inzet en meldingen van burgers en slachtoffers.

Tegelijk was er in Oost niets te doen. Een aantal goedwillende jongeren organiseerde daarom activiteiten. Daar zijn budgetten voor (volgens mij kwam dit uit het 3-euro budget, waar wijkteams redelijke vrijheid over hebben). Samen met een lid van het wijkteam, met een keurige begroting, bonnetjes, verantwoording – alles wat we verwachten van mensen die van deze budgetten gebruik willen maken. Helemaal niets mis mee dus. Het budget was €1750, dus €500 minder dan wat de Televaag bericht.

Het één, de criminele jongeren, heeft dus niets met het ander, de goedwillende jongeren te maken. Dat zij iets organiseerden kwam bovendien goed uit, want verder was er niet veel georganiseerd in de wijk. Zo beloon je ook de jongeren die geen rottigheid uithalen, door ook hun iets aan te bieden, en niet alleen maar de overlastgevers.

Helaas wil de Telegraaf, met in haar kielzog de VVD, niets liever dan de goedwillende Marokkaans-Nederlandse jongeren in Oost zwart maken.

Bedankt.

Wat mij betreft krijgen deze jongens dit jaar een jeugdlintje (of andere onderscheiding als ze te oud zijn), als dank voor hun inzet deze vakantie. Van zulke jongeren moeten we het hebben in Gouda!

Update: De BM bij NOS journaal.

Update 2: Telegraaf snapt nog steeds het verschil tussen criminelen en goede jongens niet. Zelfs de VVD heeft inmiddels al toegegeven dat het prima jongens zijn met een goed initiatief. Het enige pijnpunt? Dat het geld in een envelop zat. Daarom gaat de Tweede Kamer een spoeddebat over die envelop houden.

Verklaring Kerstperiode Gouda

Net zoals vele andere gemeentes in Nederland organiseert Gouda activiteiten voor jongeren in vakantieperiodes. Ook in de periode rond kerst en oud en nieuw. Gouda is een van de gemeenten waar deze periode relatief rustig verloopt.

Helaas was er in de afgelopen kerstperiode in Gouda sprake van tientallen gevallen van overlast en criminaliteit. Gebruikmakend van sneeuw- en ijsballen én van de gladheid vielen jongeren mensen lastig of overvielen ze. De politie heeft hier snel en doeltreffend op gereageerd. Er zijn tientallen aanhoudingen verricht en de relschoppers zijn voor de rechter gebracht. De politie heeft stevig opgetreden en het is de rest van de Kerstperiode en Oud en Nieuw redelijk rustig gebleven in Gouda.

In de wijk Oost heeft, met hulp van een gerespecteerd lid van het wijkteam, een groep van vijf jongens zich opgeworpen om activiteiten in de wijk te organiseren. Deze vijf jongens waren niet betrokken bij de sneeuwoverlast. Met het wijkteam Oost, de Vereniging RenM, de politie en de gemeente is overleg gevoerd. In dat overleg is ondermeer besloten om de initiatiefnemende jongens activiteiten tijdens de Kerstperiode én oud en nieuw te laten organiseren. Daarvoor heeft de gemeente 1750 euro ter beschikking gesteld op basis van bestaande regelingen. Over dat bedrag hebben de ontvangers zich achteraf, met bonnetjes, verantwoord. De vijf jongens zijn vervolgens, tijdens de vakantieperiode, actief in de buurt opgetreden om de situatie beheersbaar te houden. Voor hun inspanningen hebben de vijf jongens achteraf een cadeaubon gekregen. Mede dankzij hun initiatief is de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw in Oost zeer rustig verlopen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Politiek. Bookmark de permalink.

26 reacties op Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet

 1. Martin van Houte schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet http://bit.ly/bjo7x8

 2. Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet http://bit.ly/bjo7x8

 3. Forum Gouda schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: Nieuwe blog: Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet http://bit.ly/bVYfKB

 4. Gouda schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet , http://blauw.in/id.php?id=18241

 5. David Rietveld schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  [leestip] Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet: Gouda koopt tuig af. Een kop die het altijd goed doet… http://bit.ly/anNxDb

 6. topsy_top20k schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  Nieuwe blog: Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet http://bit.ly/bVYfKB

 7. Joris schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  Gelukkig verifieren goede partijen altijd alles RT @rietveld: [leestip] Televaag praat zulke harde peop …Gouda … http://bit.ly/anNxDb

 8. Tom Louwerse schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @rietveld: [leestip] http://bit.ly/anNxDb

 9. Eric schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.17 op Windows Vista

  en waarom moeten wij meebetalen aan een buurtfeestje, kunnen die mensen dat niet zelf betalen, net als ieder normaal mens zou doen?
  Deze hele subsidie cultuur moet afgeschaft worden.

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.0.4 op Windows Vista

   Omdat de wijkteams (dus burgers) daar om vragen, omdat we het als gemeente willen stimuleren dat mensen samen iets doen, omdat we willen dat ook de welwillende burger financiëel in staat wordt gesteld om de buurt wat leefbaarder te maken.

   De realiteit is dat als je daar geen subsidie of ondersteuning aan geeft, mensen dat minder doen. Omdat niet iedereen daar geld voor heeft, of weet hoe het moet. Met de individualisering betekent dat dat buren elkaar steeds minder kennen. Dat is niet de stad zoals wij, en volgens mij alle andere partijen, voor ons zien.

   • Gebruikt Firefox 3.5.7 op Windows XP

    Gelukkig zijn er voldoende mensen die van dit soort dingen wel de positieve kant zien! Of je nou een schaatsfestijn voor kinderen met het 3 €-budget ondersteunt (zoals wij in Stolwijkersluis hebben gedaan) of zo’n positief initiatief van deze jongeren, dat maakt niet uit en is hartstikke goed. Dergelijke initiatieven worden Gouda-breed door wijkteams gesteund, ze hebben daar de ruimte voor en het draagt bij aan de positieve houding t.a.v. Gouda, die wij willen uitdragen. Jammer dat de Telegraaf, op initiatief van de VVD, weer een onterecht negatief beeld denkt te moeten schetsen. Het zou ze sieren als ze ook eens de positieve kant van Gouda laten zien, want die is er wel degelijk.

 10. Rick Wieman schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: Nieuwe blog: Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet http://bit.ly/bVYfKB

 11. Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  afkopen Marokkaans-Nederlandse criminelen Gouda? net als @pritt is ook @vanpruisen niet in eerste leugen gestikt http://ow.ly/17QqM

 12. Peter Breedveld schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @Martijn5155: afkopen Marokkaans-Nederlandse criminelen Gouda? net als @pritt is ook @vanpruisen niet in eerste leugen gestikt http://ow.ly/17QqM

 13. Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  afkopen Marokkaans-Nederlandse criminelen Gouda? net als @pritt is ook @vanpruisen niet in eerste leugen gestikt http://ow.ly/17QSF

 14. Hilde schreef:
  Gebruikt Firefox 3.5.7 op Windows XP

  Waarom laat de VVD dit tot twee weken voor de verkiezingen liggen? Waarom vragen ze niet eerst opheldering bij de gemeente maar bellen ze de eerste de beste riooljournalist die toch al zo leuk over Gouda kan schrijven? En het allerergste: waarom maken ze een groep goedwillende jongens uit voor criminelen? Gisteren zat ik met Laura Werger in een debat in Alouan. Daar was ze helemaal niet ‘furieus’, maar had ze het over ‘het gaat niet om je afkomst, maar je toekomst’. En nu dit. Kennelijk is de enige toekomst die de VVD belangrijk vindt, de uitslag op 3 maart. Dat ze hiermee de naam van hun stad én die van de groep jongens te grabbel gooien interesseert ze niet. En daar word ik nou furieus van.

 15. Dennis Masselink schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @Martijn5155: afkopen Marokkaans-Nederlandse criminelen Gouda? net als @pritt is ook @vanpruisen niet in eerste leugen gestikt http://ow.ly/17QqM

 16. Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: Nieuwe blog: Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet http://bit.ly/bVYfKB

 17. Sake schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: Nieuwe blog: Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet http://bit.ly/bVYfKB

 18. olaf schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows 7

  Goede zaak Gouda. Ga zo door! Dit is misselijkmakend van de VDD en de Telegraaf.

 19. Noordkaap Fujin schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: Televaag praat zulke harde peop dat het zeer doet http://bit.ly/bjo7x8

 20. Kruktutere schreef:
  Gebruikt Google Chrome 4.0.249.89 op Windows XP

  Zeg is dit een Pro-Marokaanse site om de misstanden en de agressie van de marokanen goed te praten .
  om deze wan toestanden zijn vele Nederlanders vertrokken naar het buitenlande en er volgen nog meer ..
  Er is iemand die hier tegen opstaat en die wordt mond dood gemaakt , een krant die hier tegen reageerd wordt als vaag beschreven .
  (ps als het te scherp geschreven is hoeven jullie het niet te plaatsen ?

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.0.4 op Windows Vista

   Beste Kruktutere,

   Dit is geen pro-Marokkaanse site. Dit is een pro-Goudse site. Het gaat niet om iemands afkomst, maar om iemands toekomst.

   Als jij het wantoestanden vindt dat jongeren zich inzetten voor een leefbare wijk, dan snap ik echt niet wat voor Nederland jij in wil leven. Eén waarin we elkaar naar het leven staan? Eén waarin we de ander niets gunnen? Eén waarin je honderden formulieren moet invullen om met hulp van de gemeente iets leuks te doen?

   En niemand wordt hier monddood gemaakt. De VVD mag zeggen wat ze wil, hoe dom het ook is. Maar dan mag ik daar ook tegenin gaan. Dat jij mijn recht op vrije meningsuiting in twijfel trekt gaat ook recht tegen mijn gevoel voor rechtvaardigheid in.

   Jij mag de Marokkanen overal de schuld van geven. Ik mag dat stuitend vinden. Klaar. Blijf gerust de leugens van de Televaag geloven. Ik geloof in de kracht van de Goudse bevolking om hier in een mooie stad op een leuke manier samen te leven.

 21. Huub Bellemakers schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk Telegraaf praat zulke peop dat het zeer doet http://bit.ly/9e5dvI

Reacties zijn gesloten.