Wie is de Mol? (7 & 8)

Door de verkiezingen is het molspotten wat achtergebleven. Maar nu ben ik gelukkig weer een beetje bij. Met de laatste aflevering tot nu toe schiet ik alleen niet zoveel op.

Dat Erik eruit zou gaan viel te verwachten. Hij heeft zich teveel laten zien als een betrouwbare kandidaat die voor veel geld in de pot heeft gezorgd. Hij is één van de weinige kandidaten die ik nooit echt heb verdacht.

Frits doet wat mysterieus maar ik denk niet meer dat hij de mol is. Omdat of Sanne, of Kim de mol moet zijn en die 2 dicht op elkaar zitten zal degene van hen die niet de mol is gaan winnen. Eigenlijk hetzelfde als met Marc-Marie Huijbregts en Yvon Jaspers een paar seizoenen geleden.

De wandeling naar de toren was een leuke opdracht, maar aangezien die slaagde leverde het weinig op. Erik en Kim werkten soepel samen en kwamen snel en efficiënt aan. Iets later waren Frits en Sanne. Dat ging af en toe wat minder (na richting bepalen allebei en compleet andere kant oplopen, qua humoristisch effect wel weer leuk) maar ook zij slaagden. Als mol wil je in deze opdracht richting kunnen bepalen. Kim zette zichzelf hier buitenspel en is daarom een minder waarschijnlijke mol.

Het doolhof laat ik buiten beschouwing. Het enige opvallende is dat Sanne zo snel de puzzel afheeft, en dat voor iemand die zich vooral van haar warrige kant heeft laten zien tot nu toe. Dat zou vooraf geoefend kunnen zijn en maakt haar een iets waarschijnlijkere mol, maar voor 1000 euro had elke speler hier natuurlijk de vrijstelling gepakt.

De vragenronde is gelukkig uitgebreid geanalyseerd. Zowel Sanne als Kim komt verdacht over door vragen fout te beantwoorden, waarbij Kim het net wat slechter doet. Frits valt vooral op doordat zijn vragen allebei fout beantwoord worden. Dat is wel mede aan de dames te danken.

Een heel opvallend moment vond ik toen Erik eruit vloog. Hij gaf de molphone aan Kim, met de tekst “het heet de MOLphone”. Alsof hij duidelijk wilde maken dat met de kennis van nu Kim de mol is volgens hem.

Ergens wil ik ook wel switchen naar Kim. Omdat zij elke keer net het zetje naar een fout lijkt te geven. Maar zowel bij Kim als Sanne ligt het er soms zo dik bovenop dat ik het niet vertrouw.

Toch maar Kim de mol? In dat geval wint Sanne.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

1 Response to Wie is de Mol? (7 & 8)

  1. Pingback: Wie is de Mol (9) | Publiekelijk tijdverdrijf

Reacties zijn gesloten.