Mooie week voor de boeg

Afgelopen vrijdag konden alle partijen reageren op het rapport van informateur Ouwerkerk. De concensus was groot over het advies: 10 van de 12 partijen gaven aan zich hierin te kunnen vinden, waardoor het draagvlak in de Raad groot is voor PdvA, VVD, CDA, D66, GroenLinks en CU om verder te praten.

Eind april moet er een college-akkoord liggen. Voor Hilde en mij als onderhandelaars dus een drukke tijd voor de boeg. Ondanks dat er “slechts” een akkoord op hoofdlijnen moet komen, en geen ellenlang gedetailleerd stuk, zal het nog hard werken worden om het akkoord zo groen en links mogelijk te maken. Daarnaast moet er nog gekeken worden welke partijen een wethouder gaan leveren – met een maximum van 5 zal er nog een partij af moeten vallen. Behalve de inhoud zal stabiliteit en onderling vertrouwen een grote rol gaan spelen, zeker met de bezuinigingsoperatie die eraan zit te komen. Dat wordt voor niemand leuk, en dan is het des te belangrijker dat je van elkaar een stootje kan hebben en elkaar wat gunt.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.