Mijn top 15

Het kost even wat tijd, het lijstjes maken. Het is zoeken naar de juiste verhouding sociaal-groen-tolerant-internationaal. Dan moet je ook nog kijken vanaf wanneer iemand beschikbaar is en tot wanneer. Maar in navolging van Arnoud en Vincent wil ik wel een poging wagen.

Vooropgesteld: er zijn bijna alleen maar sterke kandidaten verkiesbaar, dus als dit het niet wordt kan het ook een goede lijst worden. Voor mezelf had ik wel een aantal criteria: afwisseling op de lijst, generalisten en specialisten, en natuurlijk sowieso mijn favoriete kandidaten erbij: Jesse Klaver, Linda Voortman, Ineke van Gent en Niels van den Berge horen in de top 15. Van sommige dingen ben ik weer minder gecharmeerd: het alleen beschikbaar zijn voor plek 2 t/m 6, zoals Jaap Dirkmaat doet, vind ik een vorm van druk zetten op het congres die bij mij een tegengestelde reactie oplevert. Ik heb liever Van Tongeren in de top 6, en Dirkmaat valt dan gezien de andere kandidaten erbuiten, en dus van mijn lijst.

Omdat de economische uitdaging het grootste wordt is het juist belangrijk om de kandidaten vanuit de ondernemerswereld als de vakbonden goed te vertegenwoordigen. Voortman, Van Gent, Braakhuis, Uijlenhoet en Van Pijpen heb ik om die reden op mijn lijst staan. De keren dat ik Jolande Sap in actie heb gezien geven mij het volste vertrouwen dat zij een nieuwe Kees Vendrik kan worden: deskundig en duidelijke taal.

Tot slot is politieke (volksvertegenwoordigende) ervaring voor mij een belangrijke factor. Los van de zittende kamerleden hebben Voortman en De Bruin die ervaring het meest. Daarmee komt deze top 15 eruit rollen:

1. Femke Halsema
2. Jolande Sap [financieel/economisch]
3. Tofik Dibi [tolerant]
4. Liesbeth van Tongeren [groen]
5. Jesse Klaver [sociaal/economisch]
6. Mariko Peters [internationaal]
7. Linda Voortman [sociaal/economisch]
8. Bruno Braakhuis [financieel/economisch]
9. Arjan el Fassed [internationaal]
10. Ineke van Gent [sociaal/economisch/ruimte]
11. Niels van den Berge [groen]
12. Arno Uijlenhoet [ondernemers/economisch]
13. Symone de Bruin [sociaal/economisch/tolerant]
14. Hayat Barrahmun [tolerant]
15. Jenneke van Pijpen [sociaal/economisch]

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Mijn top 15

  1. Linda Voortman schreef:
    Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    RT @michelk: Nieuwe blog: Mijn top 15 http://michel.klijmij.net/2010/04/17/mijn-top-15/

  2. Ruben Woudsma schreef:
    Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    @GroenLarisa Zag bij @michelk ook al een top15 voorbij komen, zie: http://bit.ly/afhbQB Hoe gaat lijstsamenstelling eigenlijk bij GL?

Reacties zijn gesloten.