Strategisch stemmen: GroenLinks

Eén van de meest vreemde verschijnselen in verkiezingstijd is het fenomeen “strategisch stemmen”. Ik heb dat nooit zo begrepen. Het lijkt me toch heel simpel: je bent het het meest eens met een bepaalde partij, dus stem je daarop. Wie de grootste wordt maakt niet zo uit, lijkt me. Je wilt toch dat je eigen partij het sterkste staat in het onderhandelingsspel na de verkiezingen. Bovendien, als je op een andere partij stemt, dan moet je ook niet verbaasd zijn dat die partij niet doet wat jij wil. Alleen maar nadelen dus.

Voor mij is het stemmen natuurlijk sowieso makkelijk: de partij weet ik al zeker. Dan nog de kandidaat. Ik stem niet op de lijsttrekker, maar kies altijd een andere kandidaat die me aanspreekt. Wat dat betreft heb ik het toch even lastig gehad. Jolande Sap de laatste maanden een hele sterke indruk gemaakt. Maar uiteindelijk kies ik toch liever een jonge kandidaat. Jesse Klaver redt het ook wel zonder mijn steun, en dan blijven Linda Voortman en Niels van den Berge over. Een rode en een groene kandidaat.

Maar omdat Linda Voortman erelid is van HemNet gaat mijn stem naar de nummer 10 van GroenLinks. En ik hoop haar woensdagavond bij de GroenLinks verkiezingsparty te kunnen feliciteren met een zetel!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks. Bookmark de permalink.

2 reacties op Strategisch stemmen: GroenLinks

  1. Michel Klijmij schreef:
    Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    Nieuwe blog: Strategisch stemmen: GroenLinks http://michel.klijmij.net/2010/06/08/strategisch-stemmen-groenlinks/

  2. Tom Louwerse schreef:
    Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    RT @michelk: Nieuwe blog: Strategisch stemmen: GroenLinks http://michel.klijmij.net/2010/06/08/strategisch-stemmen-groenlinks/

Reacties zijn gesloten.