Trots

Het was een bijzonder moment donderdagavond, toen de leden van GroenLinks Gouda mij unaniem op de aanbevolen plek 1 zetten. Het worden de derde verkiezingen waar ik aan meedoe, maar als lijsttrekker heeft het toch een speciaal tintje. Na mijn 4e plek in 2006 en nummer 2 in 2010 is dit een mooie afsluiter, en een goede positie om nog 1 keer mijn raadservaring in te zetten.

Mohamed (4), Wendy (18), Michel (1), Hilde (2) en Rommy (3)

Mohamed (4), Wendy (18), Michel (1), Hilde (2) en Rommy (3)

We gaan met een goed en divers team de verkiezingen in. Op 2 Hilde, met wie ik sinds 2006 in de Raad zit en altijd uitstekend heb samen kunnen werken (en een gitaar mag lenen om die te leren bespelen). Zij is onze wethouderskandidaat, want de politiek leider hoort in de Raad en moet vanuit daar het GroenLinkse geluid zo goed mogelijk laten horen, iets dat lastiger is voor een wethouder. Op 3 staat Rommy, nu burgerraadslid en veelbelovend op het sociale domein. Op 4 Mohamed, nu ook al fractielid en bewezen kracht op sociaal gebied en mijn “partner in crime” bij veiligheidsbeleid. Onze huidige wethouder Wendy Ruwhof doet een stapje terug en staat als lijstduwer op de lijst.

Al met al een fijn team, en zowel in de Raad als in de kroeg en op de bank, pratend over de lijst, de campagne, de strategie nu al een hechte club. Gelukkig maar, want er is nog genoeg te doen voor een goed resultaat op 19 maart en vervolgens vier jaar lang onze groene en sociale idealen uitdragen en in beleid omzetten. We hebben er zin in!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks. Bookmark de permalink.

Een reactie op Trots

  1. Ben van Bommel schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 10.0 op Windows 7

    Van harte, kerel, van harte.
    Van groene harte!
    Ben

Reacties zijn gesloten.