Prognose GR2014 Gouda

Nou, daar gaan we. De waarschijnlijk definitieve prognose voor de komende verkiezingen. D66 de grootste, verlies voor VVD en PvdA maar doordat de rest stabiel blijft of groeit behoudt de huidige coalitie een meerderheid.

Peiling 16 maart

Peiling 16 maart

De zwarte lijntjes geven de onzekerheid weer. Dat is een combinatie van de verschillen tussen de peilingen (Ipsos, EenVandaag, Peil, TNS) en de verschillen in hoe partijen het in Gouda doen tov landelijk. Ook meegenomen: de laatste peilingen van Pieter Stroop en Peter Fasol ter vergelijking.

Twee partijen komen niet in de raad volgens deze peiling: OPA (ruim niet) en PvdD (net niet, zou zomaar wel een zetel kunnen worden). Trots haalt waarschijnlijk nog wel een zetel, maar verder denk ik dat ze het afleggen tegen het geliktere GoPo/GBG. Maar ik kan er hier ook volkomen naast zitten. De lokale partijen komen bij mij totaal op ongeveer 24% uit, daar waar lokaal in Gouda altijd benedengemiddeld heeft gescoord, en hoe zich dat onderling gaat verdelen is maar afwachten. Afwachten moeten ook CU en GL: stabiele partijen, maar de laatste zetel is een restzetel. Mij valt tot nu toe op hoe positief wij worden benaderd; dat lijkt erop te duiden dat we een flink deel van onze kiezers van 4 jaar geleden zullen vasthouden.

De uiteindelijke uitslag zien we woensdag. Vanaf half 10 is iedereen welkom in het Huis van de Stad. Daarvoor kom ik morgenavond nog in actie in het debat van de Raad van Kerken. En daarna slapen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, Politiek. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Prognose GR2014 Gouda

  1. hans groen schreef:
    Gebruikt Firefox 27.0 op Windows NT

    Veel succes in Gouda Michel. het gaat er in MiddenDrenthe ook om spannen. Behoorlijk last van D66.

Reacties zijn gesloten.