WartyWarthog is er!

Ubuntu Linux is met z’n eerste release gekomen: Warty Warthog. Ik gebruik zelf Ubuntu en het is, ondanks dat het nieuw is, een van de beste distributies naar mijn mening. Installatie is makkelijk (maar 1 CD!), software installeren is makkelijk, je hebt een prachtige Gnome 2.8 desktop en via de software beheerprogramma’s keuze uit meer dan 13.000 pakketten, waaronder OpenOffice.org, AbiWord, Mozillaen afgeleiden als Thunderbird en Firefox, Evolution (Outlook-achtig programma), een zooi spelletjes (Kolonisten van Catan op je computer!) , chatprogramma’s voor MSN Messenger, Jabber en ICQ, the GIMP 2, kortom: leuk speelgoed. Er is ook een Live CD, zodat je het kan proberen zonder installeren.

Lees het hele bericht hier. Ubuntu Linux is vrij (open source, GPL) en gratis en werkt op Intel (x86), AMD64 en PowerPC (Apple Macintosh) processoren.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers met de tags , . Bookmark de permalink.