“Hoorn krijgt megaschool”

Net gelezen op Nu.nl:

HOORN – De gemeente Hoorn wil een megaschool bouwen voor vijfduizend vmbo-t-, havo- en vwo-leerlingen, zo bericht de Volkskrant. Alle middelbare scholen in de gemeente, zowel katholiek als openbaar, zullen samengevoegd worden tot één school.

Vijfduizend leerlingen…Ik heb zelf altijd op een kleine school gezeten en heb dat altijd prettig gevonden. Een ontspannen sfeer, je kent iedereen, het is veilig en vertrouwd. Precies wat je nodig hebt tussen alle proefwerkstress in.

De gemeente Hoorn zegt wel dat ze geen “Mammoetschool” willen bouwen, maar alles komt wel op 1 campus. Ik hoop dat ze het goed weten te organiseren zodat die 5000 leerlingen een beetje verspreid worden, zodat je niet het gevoel hebt in een megaschool te lopen, maar gewoon in een kleine, vertrouwde omgeving.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.