Go Polen!


Thank you, Poland!
Polen bedankt!

Aanvankelijk zou het voorstel voor softwarepatenten dinsdag als hamerstuk op de agenda van de Europese Landbouwraad staan. Op verzoek van Polen is de het onderwerp echter van de agenda afgevoerd.

(…)

De tegenstanders van softwarepatenten zijn bijzonder blij met deze uitkomst. “Dit is een historische overwinning”, zegt Van Uytvanck. “We zijn enorm blij dat het nieuwe EU-lid Polen zo’n lef heeft getoond. Polen heeft de enorme druk die Nederland heeft uitgeoefend, weten te weerstaan.”

(bron: WebWereld)

Goed nieuws dus. Softwarepatenten zijn slecht voor de innovatie, omdat grote bedrijven hun patentenportefeuille kunnen gebruiken om rechtszaken over de meest triviale patenten kunnen gebruiken om concurrenten weg te drukken. Bovendien wordt software al beschermd door het auteursrecht.

(update: Banner toegevoegd)

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.