Bizar persbericht

Soms krijg je wel eens persberichten waarvan je denkt “daar heb ik niks aan”. Commerciëel, iets dat niks met Gouda te maken heeft, kortom, de gebruikelijke zooi. Maar deze wil ik jullie niet onthouden:

Bescherming tegen terrorisme
“Nederland is wel degelijk te beschermen tegen een terroristische aanval”, zegt dr. Paul Gelderloos, directeur van Scarlet NV, het snelst groeiende telecombedrijf in de Benelux.
“En dat is dringend nodig ook. Volgens de regering is het risico op een aanval op ons land onverminderd groot. Veel verdriet en mensenlevens kunnen worden gespaard door een spiritueel beschermend schild om het land op te trekken dat – in tegenstelling tot de aanpak van leger en politie – geen mazen kent.”

Gelderloos is gepromoveerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen op een onderzoek naar een meditatietechniek: het TM-Sidhiprogramma. Jongeren die deze meditatietechniek beoefenen blijken hogere normen en waarden te hebben en beter te scoren op maten die van belang zijn voor hun geestelijke gezondheid in vergelijking met jongeren die niet mediteren. En dat kwam niet door het toeval, dat was berekend. Het TM-Sidhiprogramma is een vervolgtechniek van Transcendente Meditatie zoals geleerd door Maharishi Mahesh Yogi.

Minder slachtoffers van internationaal terrorisme

Een wetenschapper die ook onderzoek deed naar meditatie, vergeleek de aantallen TM-Sidhibeoefenaars die in een groep tezamen hun meditatieprogramma deden, met het aantal slachtoffers van internationaal terrorisme dat werd bijgehouden door de Rand Corporation, Amerika’s bekendste denktank.

Daarbij bleek dat net in die vakantieperioden waarin er grote groepen TM-Sidhibeoefenaars samen hun meditatieprogramma deden, de aantallen terrorismeslachtoffers lager waren. Dat gold ook voor het aantal slachtoffers in de burgeroorlog in Libanon die toen aan de gang was.

Kunnen we ons veroorloven ons land onbeschermd te laten voor een terroristische aanval, terwijl een eenvoudige oplossing voor het grijpen ligt? aldus Gelderloos.

“Mijn voorstel is om een aantal groepen van honderd tot tweehonderd mensen het TM-Sidhiprogramma te leren”, zegt Gelderloos. “Het eenvoudigst is dit te realiseren als zij in dienst worden genomen als terrorismebestrijders van de grote gemeenten. Het kan ook op scholen. Dan hebben de leerlingen plezier van deze technieken die hun ontwikkeling naar hoger moreel besef en geestelijke gezondheid bevorderen. En door hun gezamenlijke beoefening van de meditatie beschermen zij tijdens hun schoolperiode hun stad tegen een aanval.” (…)

Met z’n allen: oooooooom!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Bizar persbericht

  1. datadevil schreef:
    Gebruikt Firefox 1.0.4 op GNU/Linux

    allemachtig… Ik neem aan dat Beau van Erven Dorens ons voor gaat hierin, en zijn studentikoze kloffie bij Talpa inruilt voor een roze jurk en ons van 1900-1930 elke avond laat mee-mee-die-teren?

Reacties zijn gesloten.