Linux en updaten

Pas geleden de PC van mijn vrouw ge-update naar SuSE Linux 9.3. Hoe mooi Linux ook is, en hoe makkelijk ook met software installeren (voor wie onbekend is met Linux: programma starten, klik programma dat je wilt hebben in softwarebeheer programma, klik op installeer, en klaar), 1 ding valt me toch tegen. Zo was er, na de hele FTP installatie van ruim 1GB, ook nog een serietje updates van bij elkaar 200MB. Grootste boosdoener was OpenOffice.org met 80MB vanwege een lek in de code die MS Word-documenten inleest. Maar om hoeveel code die verandert gaat het dan helemaal? Dat moet volgens mij veel efficiënter kunnen. Het is een beetje raar om bij kleine veranderingen een pakket helemaal opnieuw te moeten installeren. Daar zou eens over nagedacht moeten worden.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers met de tags , . Bookmark de permalink.