Open Source in Gouda

In het verkiezingsprogramma roept GroenLinks op om in de gemeente meer Open Source software te gebruiken, en software die gebruik maakt van Open Standaarden. Het bekendste voorbeeld van Open Source software is Linux. Er bestaan veel misverstanden over. Dit artikel weerlegt 9 mythes over dit besturingssysteem, op een duidelijke en vooral vrij neutrale manier. Aan te raden leesvoer, zeker voor journalisten die nog niet zo bekend zijn met Linux.

Uiteraard is er nog veel meer Open Source. De website ososs.nl is opgezet door de overheid en bevat zeer veel informatie over het gebruik van Open Source Software en Open Standaarden bij de overheid. Vanaf volgend jaar wordt de organisatie gesplitst in een voor Open Source Software en een voor Open Standaarden. Dit jaar hebben ze nog wel het uitwisselplatform gelanceerd.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers, Politiek met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.