Politiek Cafe

Niet vergeten: deze week op Gouwestad TV het Politiek Cafe, van 19-20u. Met de lijsttrekkers van GroenLinks en ChristenUnie en de nummer 2 van de VVD. Die overigens uitermate onovertuigend overkomt bij al zijn uitspraken over bouwplannen, terwijl er nauwelijks is gebouwd de afgelopen periode. Dat had beter gekund, zeg ik ook zelf als jongere die de nodige problemen heeft gehad om aan een woning te komen in Gouda. Wel klagen over procedures, maar die zijn er juist om burgers te beschermen tegen foute beslissingen (zoals de discussie over hoogbouw).

Raar blijft ook de keuze van de VVD om zich nog zo met oud-wethouder Vermeij te profileren. Die is niet voor niets geen wethouder meer. Ze hebben een leuke, vlotte lijsttrekster, en dan is het jammer als er iemand uit de “oude politiek” zo meeloopt.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Politiek met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Politiek Cafe

 1. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

  Tja, als de hele fractie besluit op te stappen omdat de ‘oude’ lijsttrekker het pluche niet terugkrijgt na de verkiezingen, dan is het fijn dat je als partij weet dat er nog wel een aantal mensen durven te kiezen voor hun politieke ideologie. Jan Vermeij heeft voor de VVD gekozen. Wij kiezen voor Jan Vermeij.

  Het is heel begrijpelijk dat politieke collega’s van andere ‘gezindten’ Jan Vermeij liever niet terugzien, maar ik denk dat je dan teveel op de zaken vooruit loopt Michel.
  De verkiezingen zijn tenslotte nog niet geweest. De collegeonderhandelingen moeten nog beginnen. Het is in de huidige setting niet onmogelijk dat we in de oppositie terecht komen. Vooropgesteld dat we WEL voor collegedeelname gaan. Jullie ook neem ik aan. Daarom ben je in de politiek gegaan. Je wil en durft de verantwoordelijkheid te dragen voor het reilen en zeilen van een hele stad. Met alles wat daarbij komt kijken.

  Het kop-boven-het-maaiveld principe wordt wel erg veel toegepast de laatste tijd daar waar het de VVD betreft. “it’s easy to kick a dog when he’s down” zouden ze zeggen in Amerika.

  Maar ja… de schorpioen en de schildpad he…

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Epiphany 1.8.2 op Ubuntu

  Ik vind het ook heel dapper dat Vermeij voor de VVD heeft gekozen. Ik vind het alleen niet verstandig om hem zo prominent jullie lijsttrekker te laten overschaduwen.

  Dat andere politieke gezindten hem niet terug willen lijkt me duidelijk. De coalitiepartners deden geen enkele moeite om Vermeij te laten blijven als wethouder, terwijl dat dankzij het dualisme op zich best had gekund. Ik ben daar ook niet zo verbaasd over, want op ruimtelijke ordening gebied is er gewoon te weinig gebeurd de afgelopen jaren. En daar was hij, als wethouder, verantwoordelijk voor.

  Met de kop boven het maaiveld heeft dat weinig te maken. Ik heb daar sowieso weinig gemerkt de afgelopen jaren, maar ik ben er ook van overtuigd dat iemand die op goede grond zijn of haar kop boven het maaiveld steekt, en op tijd uitwijkt voor de zeis, gewoon boven het maaiveld uit kan blijven steken. Vermeij is dat blijkbaar niet gelukt.

  Wat dat allemaal gaat betekenen voor de verkiezingen zien we op 7 maart wel. De kiezer bepaalt uiteindelijk, en daar ben ik er maar 1 van.

 3. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Beste Michel,

  Wat is verstandig? Het is niet verstandig om als fractie te besluiten op te stappen bij je partij. Het is niet verstandig om in een college te zitten als onafhankelijke terwijl je al openbaar een keuze hebt gemaakt voor een andere partij in het komende college. Het is waarschijnlijk ook niet verstandig dat ik hier mijn mening over geef 🙂

  Je zegt: “op ruimtelijke ordening gebied is er gewoon te weinig gebeurd de afgelopen jaren” Dat ligt er maar net aan. Ik heb geen idee hoeveel voorbereiding er nodig is eer er een project van de grond komt. Met Westergouwe zijn ze al 20 jaar bezig. Het hoofdstuk Vermeij is daar maar een heel klein onderdeel van. Tijdens zijn wethouderschap is echter eindelijk wel de kogel door de kerk gegaan wat betreft het groene licht om er te gaan bouwen. Ook het Ronssehof, de calslaan, de Boelekade, het kadehof en nog vele andere projecten zijn opgestart of in de opstartfase. Dat is echter geen traject van een paar weken. Daar gaan jaren overheen.

  Daarbij wil ik ook aantekenen dat Jan Vermeij niet de enige is die zich met bouwen en bouwprojecten bezig houdt. Wethouder van Schelven is verantwoordelijk voor bouwontwikkeling binnenstad en spoorzone. Als er ergens weinig is gebeurd is het wel in de binnenstad. Geloof me ik kan het weten, ik heb jaren in de Wilhelminastraat gewoond.

  Het lijkt me leuk een keer 1 op 1 te discussieren met je.

  Chris
  ====================================================================
  “If ‘policeman’ means ‘man of the city’, have you ever wondered what ‘politician’ means?” (Terry Pratchett)

 4. Michel schreef:
  Gebruikt Epiphany 1.8.2 op Ubuntu

  Nee, wat de OGG heeft gedaan is fout, en door naar allerlei oppositie(!)partijen over te stappen ook niet serieus te nemen. Maar dat betekent niet dat Vermeij niet had kunnen blijven zitten met steun van de andere coalitiepartijen. Het gaat maar om een half jaar! Dat ze hem toch hebben laten vallen is toch een teken.

  Over Westergouwe valt veel te zeggen, maar die wijk had er van mij niet hoeven te komen. Er is lang gewacht op Westergouwe terwijl er al jaren geleden gebouwd had kunnen worden. Dat zei GroenLinks al voor de vorige verkiezingen, en pas in deze periode kwam ook het college erachter dat er inderdaad nog plek was. En een betere plek dan Westergouwe, waar het duur bouwen wordt waardoor de minima -weer- naast het net vissen. Dus moeten we nou zo blij zijn dat de kogel door de kerk is gegaan? Nee dus. Een paar kleine projectjes doen daar weinig aan af. De woningnood in Gouda is nog steeds hoog, en het duurt weliswaar jaren voordat er iets kan gebeuren, maar Vermeij heeft dan ook 8 jaar de tijd gehad.

  De Wilhelminastraat is ook een treurige aanblik, erg rommelig, daar mag wel eens wat aan gedaan worden. Dat dat zo verspreid zit over wethouders is ook niet handig geregeld door het college. Bouwen is bouwen, of dat nou in de binnenstad of erbuiten gebeurd. Om dat optimaal op elkaar af te stemmen zou je dat niet over 2 wethouders moeten verspreiden.

  Doe jij trouwens niet mee met debatten? Dan kunnen we live de confrontatie aan 🙂 En anders kom je morgenmiddag even gezellig een balletje trappen bij de Agnietenkapel.

Reacties zijn gesloten.