Gouda-Oost weer veilig?

Uit: Maatregelen om Gouda-Oost veilig te maken (Westsite)

Cornelis zei dinsdagavond in de gemeenteraad, dat de politie extra agenten inzet in de wijk tussen drie uur ‘s middags en elf uur ‘s avonds. Er komt beter toezicht op de plekken waar veel diefstallen plaatshebben. Bovendien heeft de politie de top-20 van autokrakers in kaart gebracht om deze groep nauwlettend te observeren.

Goed dat de politie vaker langskomt (maar de politiepost is nog steeds weg…), goed dat ze de autokrakers in de gaten gaan houden, maar “keihard” zou ik deze maatregelen niet willen noemen. Gewoon maatregelen die genomen moeten worden.

Wat ernstiger is, is wat er allemaal niet wordt gezegd en gedaan. Wanneer wordt er eens wat gedaan aan preventie? Wanneer wordt er eens gezorgd voor banen, voor activiteiten voor de jongeren, voor een betere kwaliteit van de open ruimte, voor leefbaarheid? Wanneer wordt er gezorgd voor opvoedondersteuning voor de ouders die geen idee hebben wat hun kinderen doen? Als er straks criminele jongetjes worden opgepakt, wat gebeurt daarmee? Even de cel in en dan weer terug? Of proberen we met de buurt, met de ouders, met de politie en met de gemeente ervoor te zorgen dat die criminelen op het rechte pad komen en blijven? En dat wordt allemaal niet gezegd.

Zal wel niet stoer genoeg klinken.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Politiek met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.