Lijdt u aan ozb-esitas? Zo ja, wordt u daarvoor behandeld?

Uit de kamervragen van Kees Vendrik naar aanleiding van weer een OZB-blunder van minister Zalm:

1) Waarom heeft U besloten provincies nu aan te spreken op het verlenen van ontheffing aan enkele gemeentes terzake van overschrijding van de maximaal toelaatbare stijging van de tarieven voor de ozb?
2) Heeft u deze keer wél correcte aanwijzingen dat lagere overheden, in casu provincies, er een potje van maken? Zo ja, op welke feiten doelt U?
3) Heeft u of de minister van BZK in december 2005 de provincie Zuid-Holland geadviseerd om overschrijdingen van het maximale OZB-tarief toe te staan, omdat 2006 een overgangsjaar was en er nog geen nieuwe wetgeving is met specifieke criteria voor het beoordelen van overschrijdingen? Zo nee, wat was dán het advies aan de provincie Zuid-Holland?
4) Zo ja, waarom meent u dan dat provincies te gemakkelijk overschrijdingen toestaan, terwijl zij doen wat het kabinet hen heeft geadviseerd?

5) Moet voorgaande beschouwd worden als een nieuwe uitglijder van uw kant? Zo nee, waarom niet?
6) Gaat u zich nu weer beraden op uw positie en besluit u daarna om excuses aan te beiden?
7) Lijdt u aan ozb-esitas? Zo ja, wordt u daarvoor behandeld? Zo nee, waarom niet?

8) Bent u bereid deze vragen per ommegaande te benatwoorden?

Erg scherp, en een extra punt voor de leuke woorspeling. Die man is mijn stem wel waard geweest in 2003! Hopelijk houdt Zalm nu op met zijn anti-OZB campagne. Een deel is afgeschaft, dus hij kan blij zijn, terwijl de gemeentes maar uitzoeken hoe ze alles kunnen doen wat de burger wil voor het geld dat de burger ervoor overheeft…

(dank aan Reinout voor het onder de aandacht brengen)

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.