Open Source in Leiderdorp

Van Ososs.nl (bedankt Michiel voor de link)

Concrete bevindingen Gemeente Leiderdorp”
Binnen de organisatie van de Gemeente Leiderdorp kan OSS toegepast worden. Dit leidt tot een substantiële besparing op software licenties op korte termijn. Op lange termijn neemt de besparing op software licenties toe, maar kan ook op hardware besparingen gerealiseerd worden.

Algemene bevindingen van de onderzoekers
Tijdens het onderzoek is gebleken dat er veel initiatieven zijn op het gebied van toepassing van OSS. De reden hiervan is dat OSS zich bewezen heeft als stabiel en betrouwbaar alternatief voor de huidige veelal betaalde en gesloten software. Kenmerkend voor de initiatieven is de geïsoleerdheid waarbinnen dit gebeurt en de pure gerichtheid op de eigen organisatie. Het zou een goede zaak zijn wanneer Nederlandse gemeenten in samenwerking streven naar de invoering van OSS.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.