Het verhaal van de 10 kleine eendjes

Nou ja, 1 grote eend en 9 kleine eendjes. We zitten in een vijver met allemaal kleine eendjes erin vatte Arnout Menkveld de situatie samen aan het begin van de collegeonderhandelingen. We zijn nu 3 weken en 2 rondes verder. Die 2e ronde was gisteravond.

Het was allemaal niet zo spannend, wel aardig om te volgen. Elke fractie kwam met wat punten voor het concept-bestuursakkoord. Daar werd dan even over gepraat, waarna het punt al dan niet werd opgenomen.

De eerste echte afhaker was de SP, op work-first trajecten. Vervolgens ging het lang door met de rest, totdat de zondagsrust aan bod kwam en de SGP afhaakte. Bij het puntje over de bijdrage aan de stadsmarketing, met als mogelijke maatregel het verhogen van de OZB op bedrijfspanden (alleen als het Goudse bedrijfsleven niet vrijwillig de afspraken nakomt) viel Gemeentebelangen af. Er zijn dus nog 7 partijen (met tezamen 30 zetels van de 35) die het college in willen. Zelfs de VVD doet nog mee (ondanks eerdere uitspraken dat collegedeelname niet logisch is gezien het verkiezingsresultaat).
Op 6 april is de volgende ronde. Hopelijk wordt dan wel en snel een beslissing genomen over wie er uiteindelijk gaan meedoen. Want het is wel leuk dat iedereen zo aardig en beleefd is voor elkaar, maar uiteindelijk moeten er toch maximaal 4 partijen overblijven. En het liefst natuurlijk met GroenLinks als 1 daarvan.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, GroenLinks, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.