Oogsnoep

In navolging van gnomer Jos Herni ook maar een leuk screenshot gemaakt van mij Dapper Drake. Niet te zien maar wel geinig: wobbly windows. Oftewel, als je een venster versleept blubbert het gezellig rubberig mee. Heel apart effect. Verder een Exposé-achtige mogelijkheid waarbij al je vensters verkleind worden gerangschikt. En dat allemaal dankzij XGL. Mooi spul he? Novell heeft een aantal filmpjes met wat er mogelijk is online staan.
Hieronder 2 van mijn 4 virtuele desktops in kubusvorm. Wel even wennen dat als een applicatie niet helemaal in het scherm past, de rest op het volgende bureaublad komt te staan 🙂

Mijn desktop met Dapper en XGL

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 Responses to Oogsnoep

 1. Noël schreef:
  Gebruikt Safari 417.9.2 op Mac OS

  Beste Michel,

  Als Mac-gebruiker kan ik het niet nalaten om te reageren. Je geeft al impliciet aan dat het trucje al langer bekend is in Mac OS X. Dat is echter niet in Exposé, maar bij Fast User Switchting: http://www.apple.com/macosx/features/fastuserswitching/

  groeten,
  Noël

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.1 op Ubuntu

  Noël,

  Wat Mac OS niet heeft en Linux wel is “virtuele bureaubladen”. Zo gebruik ik er 4. Mijn applicaties staan dus over meerdere bureaubladen verspreid (bijvoorbeeld 1 voor de mail, een voor browsen, een voor andere zaken, etc). Dat is wat anders dan fast user switching. Het effect ziet er hetzelfde uit, maar bij Linux is het dus allemaal van 1 gebruiker. De exposé feature staat niet in het screenshot, je ziet daar hoe je op leuke wijze van bureaublad kan veranderen (ctrl+alt+muisklik op bureaublad en slepen maar).
  (ik heb m’n bericht ook wat aangepast voor de duidelijkheid).

  Meerdere bureaubladen is ontzettend handig en een feature die ik op de Mac (10.3) behoorlijk miste.

  Michel.

 3. Noël schreef:
  Gebruikt Safari 417.9.2 op Mac OS

  Dag Michel,

  Dat kan in Mac OS X ook met applicaties als Desktop Manager of Virtue.

  groeten,
  Noël

 4. Michel schreef:
  Gebruikt Epiphany 1.8.2 op Ubuntu

  Dat is waar, maar alle grote Linux-distributies doen het standaard. Wel zo makkelijk.

  (verder niets tegen OS X hoor, ik vond het prachtig. Maar wat je gewend bent werkt toch het makkelijkste, en voor mij is dat GNOME op Linux.)

Reacties zijn gesloten.